• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podkładka pod Roccat Savu za ~100zł
Jaką obecnie używasz myszkę (optyk ,laser, jaki sensor, jakie ślizgacze): Roccat Savu, Avago 3090
Jaką masz  podkładkę (oraz czy chcesz szybszą/wolniejszą od obecnej)?: Obecnie posiadam dwie, Roccat Taito oraz Qck, Qck jest za mały (stąd myślałem o qck+, ale chyba chcę coś innego), a Taito nie lubię, bo mam wrażenie, że myszka się do niej "klei".Chciałbym szybszą od Taito.
Chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): Materiałową lub hybrydową.
Jaki rozmiar by Cię interesował: 40x32 jest wystarczające, ale większa też może być
Czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: Nie.
Wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy)(wybierz którąś opcję)*: Szybko, ale też precyzyjną.
Czy podkładka musi być kupiona w Polsce?: Jeżeli razem z dostawą nie przekroczy (lub przekroczy minimalnie) 100 zł, to no problem.
Maksymalna cena za podkładkę?: ~100zł
Uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.): Myślałem nad Zowie Gear G-TF Speed Rough, ale w Polsce bardzo ciężko ją dostać. Inną opcją nad którą się zastanawiałem jest Zowie G-SR Mouse Pad. Gram głównie w CSa.
Odpowiedz
Zowie G-SR, nie jest szybka, ale daje świetną kontrolę i sensor dobrze działa na niej. Warta swojej ceny.
Odpowiedz
A nie ma uczucia "przyklejania się" myszy?
Odpowiedz
jak Ci się spoci ręka to trochę, ale sama powierzchnia bynajmniej ;) Taito ma taki specjalny materiał ala naoliwiony, stąd pewnie masz takie odczucie ;)
Odpowiedz
Jeżeli jednak chciałbyś coś szybszego, to od siebie mogę dorzucić hyperx fury pro, świetnie współpracuje z sensorem savu, przy dużych ślizgaczach jak zowie efekt przyklejania sie jest znikomy, w przypadku ślizgaczy roccata praktycznie nie występuje nawet przy wilgotnej podkładce, dając bardzo gładki i miękki ruch, niestety kosztem kontroli. Jest też stosunkowo miękka, więc nie jest ona najlepszym wyborem jeżeli dociskasz mysz do podkładki.
tutaj o niej pisałem: http://test-gear.pl/forum/showthread.php?tid=223
Odpowiedz
No okej, jeszcze jedno pytanko. Kontaktowałem się z procpu, twierdzą ze na początku lipca powinna pojawić się  Zowie gtf speed rough. Co sądzicie o tej podkładce? Warto czekać?
Odpowiedz
Speed albo rough, to są 2 różne podkładki z tego samego materiału, ale o innej fakturze. To są podkładki hybrydowe więc są bardzo szybkie w porównaniu do zwykłych szmaciaków, moim zdaniem za szybkie pod csa.
Odpowiedz
Mi chodzi o wersję rough, kopiowałem ze sklepu, gdzie podana jest taka nazwa.

A co do podkładki hyperx, jak w skali 1-100 oceniłbyś kontrole i prędkość? Bo mocno zainteresowała mnie ta podkładka właśnie.

A goliathus?
Odpowiedz
Wrzuciłem link do opisu podkładki, gdzie napisałem o szybkości i kontroli. Goliathus moim zdaniem jest wolniejszy, twardszy i o gorszej kontroli, po pewnym czasie użytkowania na goliathusie występuje dość odczuwalne klejenie się myszy do podkładki, również pot i wilgoć mocniej wpływają na ślizg. Ale przede wszystkim nowy goliathus jest różnokolorowy, co może mieć duży wpływ na pracę starszych sensorów optycznych jak ten w savu.
Odpowiedz
No ok, czyli wybieram między Zowie G-SR i Hyperx Fury Pro. Poczytam sobie jeszcze o nich trochę i ostatecznie coś tam wybiorę.

HyperX jest tańsza. Pytanie jest takie, czy warto dopłacać 30 zł do G-SR.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.