Cześć, 2 lata temu kupiłem dzięki waszym poradom myszkę Logitech G203: https://test-gear.pl/forum/showthread.php?tid=3159
Niestety po tym czasie jeden przycisk boczny się zużył i klika podwójnie, więc zwracam się z prośbą o doradzenie nowej myszki.
Mój luźny budżet to około 200zł, ale może być więcej jeśli warto. Szukam myszki głównie do przeglądania internetu. Koniecznie musi mieć programowalne przyciski - co najmniej dwa boczne których używam do przełączania kart w przeglądarce lub kanałów na Discordzie, oraz górny przycisk którego używam do zamykania aktywnej karty.
To jest minimum, ale im większa liczba przycisków tym lepiej; lubię przypisywać im często używane funkcje w różnych programach i czuć się jak power user. Musi mieć też możliwość zmiany funkcji przycisków w zależności od zfokusowanej aplikacji.
Nie mam też oporów przed ewentualnym kupnem kolejnej Logitech G203, jeśli nadal jest najciekawsza w tej cenie.
Formułka:
Niestety po tym czasie jeden przycisk boczny się zużył i klika podwójnie, więc zwracam się z prośbą o doradzenie nowej myszki.
Mój luźny budżet to około 200zł, ale może być więcej jeśli warto. Szukam myszki głównie do przeglądania internetu. Koniecznie musi mieć programowalne przyciski - co najmniej dwa boczne których używam do przełączania kart w przeglądarce lub kanałów na Discordzie, oraz górny przycisk którego używam do zamykania aktywnej karty.
To jest minimum, ale im większa liczba przycisków tym lepiej; lubię przypisywać im często używane funkcje w różnych programach i czuć się jak power user. Musi mieć też możliwość zmiany funkcji przycisków w zależności od zfokusowanej aplikacji.
Nie mam też oporów przed ewentualnym kupnem kolejnej Logitech G203, jeśli nadal jest najciekawsza w tej cenie.
Formułka:
- jaką obecnie myszkę używasz:
Logitech G203 - jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione:
1600 - czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka):
niska czułość - zwykle na domyślnych ustawieniach gry obracam się za wolno, więc zmniejszam czułość - czułość w Windows:
6/11 bez akceleracji - czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka):
brak - ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps):
6,5cm w Overwatch - w co grasz (podaj tytuły gier):
nie grywam - jaką masz obecnie podkładkę:
noname poliestrową z nadrukiem - ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne):
dwa boczne i jeden górny, większej liczby też bym używał - twój budżet:
200zł luźny - jaki chwyt stosujesz:
Fingertip - jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1):
1+3+1; kciuk z boku, wskazujący na lewym, środkowy+serdeczny na prawym, mały z boku - jesteś lewo czy prawo ręczny/a?
prawo - jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku):
19cm - jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)?
1,8cm - czy chcesz zmienić swój chwyt?:
ewentualnie - czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?:
więcej niż 1600dpi to dla mnie za szybko - co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?:
Przyciski zaczęły dwuklikać oraz przydałoby się więcej przycisków - czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce?
Tak