• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słuchawki do 150 zł
  • jakie obecnie używasz? Phillips SHL 3000
  • czy używasz karty muzycznej/dac/amp ?
      - jeśli tak – to jakiej?
           - jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie?
         Obecnie integra, w bliżej nieokreślonej przyszłości może zakupię jakąś tanią zewnętrzną
  • słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję) Mniej więcej po równo :)
  • jakiej muzyki głównie słuchasz? W zasadzie wszystko, można powiedzieć, że w muzyce jakiej słucham jest dużo basu.
  • twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? 150 zł
  • stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? Dźwięk ważny do muzyki, a komfort do długich sesji w cs'ie
  • jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? Obojętnie
  • wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? Ciężko stwierdzić
  • czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Nie
  • dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
    Myślę, że jakiś model Superluxów. Chciałbym by nowe słuchawki miały taką samą charakterystykę, jak obecne SHL 3000 :)

Witam :) Obecne słuchawki są w porządku, ale jednak chciałbym spróbować czegoś lepszego zarówno do muzyki, jak i do cs'a :) Myślę nad Superluxami 681 EVO. Czy jakieś inne słuchawki będą lepsze biorąc pod uwagę moje wymagania?
Odpowiedz
Cytat:Myślę nad Superluxami 681 EVO.

Bierz je :)
Odpowiedz
no w tej cenie, to raczej tylko te Evo, ale żebyś odczuł różnicę to koniecznie kup kartę dźwiękowa. Pamiętaj, że same słuchawki jak nie mają odpowiedniego źródła to nie grają w pełni swoich możliwości. Lepiej najtańszego Xonara DGX wewnętrznego (o ile masz PCta), do 150zł nie ma nic lepszego ;)
Odpowiedz
Zawsze byłem przekonany, że karta dźwiękowa to min. 300 zł, a najlepiej dużo więcej. Niedługo będę składał nowego kompa, więc będzie miał już zintegrowanego Realtek ALC892, więc czy przeskok między taką tanią dźwiękówką będzie duży?
Odpowiedz
to jak składasz nowego kompa to zainwestuj w coś porządnego np. AIM SC808 (440zł), taki tani odpowiednik Xonara STX, nie ma co oszczędzać na dźwięku, jeżeli często słuchasz muzyki, to z czasem to docenisz ;). Póki człowiek nie doświadczy sam na sobie to nie zdaje sobie sprawy jaka jest różnica.
Odpowiedz
(07-04-2015, 05:55 PM)Hya napisał(a): to jak składasz nowego kompa to zainwestuj w coś porządnego np. AIM SC808 (440zł), taki tani odpowiednik Xonara STX, nie ma co oszczędzać na dźwięku, jeżeli często słuchasz muzyki, to z czasem to docenisz ;). Póki człowiek nie doświadczy sam na sobie to nie zdaje sobie sprawy jaka jest różnica.
Niestety budżet bardzo napięty i na kartę dźwiękową nie starczy i mogę ją dokupić dopiero w późniejszym czasie. Więc ponawiam pytanie i proszę o odpowiedź: Czy między tanią kartą dźwiękową (do 150-200 zł) będzie różnica w stosunku do integry?
Odpowiedz
będzie podobnie, aczkolwiek nawet na Xonar DG/x powinieneś być w stanie zauważyć różnicę chociażby przy niskich tonach (na plus xonara). W grach powiedzmy, ze o jakieś 5% będzie ta przestrzeń lepiej "poukładana". Im słuchawki bardziej wymagające tym integra gorzej wypada. Na tych philipsach może nie być różnicy, przy Evo powinna już być.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.