Liczba postów: 23
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Sądzisz, że przy moim sensie, gdzie 360 stopni = 43,3 cm nie będę podnosił często myszki? ;_;
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
Powiem Ci, że nie miałem problemu z G400, który swoje waży.
Używając go przy takim claw'ie, bez problemu "machałem" przy sensitivity "1" i dpi 400 :p
Jednakże może to być po prostu przyzwyczajenie :t
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Reputacja:
0
Po dokładniejszym przeanalizowaniu mojego chwytu, wiem w czym jest największy problem w DM1. Zbyt niski grzbiet, właśnie przez niego ta myszka nie jest dla mnie wygodna. Czy Kone EMP "zaspokoi" również tę potrzebę?
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
Według mnie tak, też narzekałem na mały garb w DM1 Pro, Kone ma dość wysoki garb, do palma ok
Ja używałem wcześniejs Savu, teraz Kone Pure i są wyższe niż w DM1 Pro - myszek również używa mi się wygodniej. U mnie wyższy garb i niedługa mysz = dobra kontrola ;p
EMP próbowałem złapać clawem, wychodził mój chwyt czyli palmo-claw. Ale szczerze mówiąc mycha do palma jak najbardziej, szczegolnie dla osób o masywniejszych dłoniach się lepiej wpasuje niż Rival (choć ja mam chude ;p)
Reputacja:
0
Stwierdziłem, że przecież mogę zamówić 2 myszki i 1 odesłać, więc wezmę Kone EMP i coś jeszcze, tylko no właśnie - co? Jedyne czego aktualnie się boję w Kone EMP to wagi, więc jako alternatywę chciałbym coś z właśnie lżejszej kategorii wagowej. FK1? ZA11?
Reputacja:
98
Dasz radę podbić do znajomego i sprawdzić dokładnie powierzchnię? ;p
Dobrze by było, upewniłbyś się.
FK1 bym sobie odpuścił, bo powierzchnia (o ile ta kolegi jest jak fabryczna) będzie taka sama, jak ta w ZA.
W dodatku FK1 jest podobna kształtem do DM 1 Pro i ogólnie lepiej ludziom "siada" DM, niż FK.
Oczywiście to nie oznacza, że tobie akurat nie będzie pasowała, ale czysto teoretycznie - FK ma mniejszy "grzbiecik", więc sytuacja może być podobna jak z DM'em.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Reputacja:
0
Nie mam możliwości podbić, ale ta z białym scrollem na pewno się mocno kleiła, nie wiem czy to wina myszki, czy może tego jak znajomy o nią dbał? Bo jakieś losowe ryski na niej były, więc chyba za bardzo nie dbał xD
Reputacja:
98
Ciężko upieprzyć mysz na tyle, żeby się kleiła ; p
Chyba, że kolega tłustymi łapami jej używał.
Dziwne, powierzchnia podobna do DM'a, a ta Ci się nie klei, może jednak kolega nieźle ją upaćkał ;v
@akatrosh
Biała była kiedyś w sprzedaży, przez krótki okres czasu.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Reputacja:
0
08-12-2017, 04:51 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2017, 04:52 PM przez CArcha.)
No powierzchnia DMa jest wręcz boska, jakby była podobna to od razu przecież bym "rozpoznał". To co, zastępczo brać ZA11? Trochę szkoda, że za takie pieniądze nie włożyli tam tego PMW3360 ;c
Reputacja:
98
08-12-2017, 05:08 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2017, 05:08 PM przez XeXu.)
Hmm, jest jeszcze MasterMouse Pro L ale dosyć ciężki przypadek.
Dodatkowe po obu stronach + cholernie twarde przyciski.
Więc raczej odpada.
A zwykły Rival?
Przymierzałeś? W RTV jest na pewno, tylko no... również 3310.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]