Liczba postów: 1,448
Liczba wątków: 32
Reputacja:
33
(07-17-2017, 12:55 PM)canon napisał(a): nierealne, w damskim jezyku zaprojektowac idealna torebke czy buty :) rozmiar rozmiarowi nierówny :P dochodzi kwestia duzej ilosci upodoban: symetryk/profilowana, typu Plug&play/z softem, 3 typy chwytow (plus mieszane jak u mnie fingertip/claw) :P na koncu cena moze wyjsc taka ze nikt nie zaryzykuje kupna :D
Realne, można zrobić tak jak Zowie ZA, zrobili w 3 rozmiarach. Już nie chodzi o konkretny kształt, czy wygląd, ale o podzespoły takie jak dobry scroll, najlepsze przyciski, kabel i sensor, po prostu wybrać najlepsze części z różnych myszek i połączyć w jedną, wtedy wyjdzie świetna, a kształt i rozmiar to już potem. Wiadomo że np. scroll z G203 jest lepszy od wielu innych, a przyciski w G403 to majstersztyk, do tego jakiś świetny sensor, a kształt proponuję jak Kinzu v3 :D Tylko w 3 lub 2 rozmiarach do wyboru :)
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
@canon
Ciężko znaleźć byle gównienko w oplocie ;f
A żeby to jeszcze pasowało ;#
@Ewelina
Gdyby to wszystko było takie proste :V
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Reputacja:
33
Nic nie jest proste, ale odrobina chęci. Wystarczy że producenci wejdą na takie forum, poczytają opinie użytkowników, jaka powinna być dobra myszka i zastosują się do tego. Bo nie raz mam wrażenie że ludzi mają gdzieś, a robią i testują osoby które zupełnie nie mają pojęcia o myszkach i ergonomii :D
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
Wydaje mi się, że takie DM1 Pro, sprzedałoby się w o wiele większej ilości niż G402 z G502 razem wzięte, gdyby nie wyprodukował ich Logitech ;p
Te myszki wypadły baaardzo średnio. A już w ogóle G402 ;f
Mało wygodna, dobijający przycisk "Sniper" i w dodatku sensor AM010 w myszy za ponad 200zł. Niewyyyypał ;x
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Reputacja:
33
Mają dziwny kształt, nie dla każdego. Myślę że seria Kinzu od Steelseries zdobyła większą popularność, można to zobaczyć jak ludzie wykupili wszystkie egzemplarze, sprzedawały się jak ciepłe bułeczki. Bo taki kształt symetryczny jest dla wielu ludzi wygodny, prosty, bez udziwnień. Często prostota wygrywa z nadmiarem.
Liczba postów: 178
Liczba wątków: 11
Reputacja:
1
(07-17-2017, 01:28 PM)Ewelina napisał(a): (07-17-2017, 12:55 PM)canon napisał(a): nierealne, w damskim jezyku zaprojektowac idealna torebke czy buty :) rozmiar rozmiarowi nierówny :P dochodzi kwestia duzej ilosci upodoban: symetryk/profilowana, typu Plug&play/z softem, 3 typy chwytow (plus mieszane jak u mnie fingertip/claw) :P na koncu cena moze wyjsc taka ze nikt nie zaryzykuje kupna :D
Realne, można zrobić tak jak Zowie ZA, zrobili w 3 rozmiarach. Już nie chodzi o konkretny kształt, czy wygląd, ale o podzespoły takie jak dobry scroll, najlepsze przyciski, kabel i sensor, po prostu wybrać najlepsze części z różnych myszek i połączyć w jedną, wtedy wyjdzie świetna, a kształt i rozmiar to już potem. Wiadomo że np. scroll z G203 jest lepszy od wielu innych, a przyciski w G403 to majstersztyk, do tego jakiś świetny sensor, a kształt proponuję jak Kinzu v3 :D Tylko w 3 lub 2 rozmiarach do wyboru :)
tylko dopowiem ze wlasnie 3 rozmiary okazuje sie ze to za malo, 4 wg mnie, ale niech beda 3 rozmiary po 2 ksztalty (jeden woli symetryczna, drugi profilowana) to juz daje od 6-8 rozmiarow :D patrz jaki roztrzal :P wsadzajac wszystko co najlepsze to czuje ze i bez znaczka wyjdzie ze myszka musi kosztowac okolo 250zł ktora zostala wyprodukowana w chinach (bo nigdzie szybiej i dobrze zrobiona nie dostaniemy) przez firme jakas z polski :D a ludzie maja wstret do produktow elektronicznych od "polskich" producentow :P
Reputacja:
33
07-17-2017, 08:38 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-17-2017, 10:19 PM przez Ewelina.)
No nie przesadzajmy z tyloma rozmiarami :D Osoby z większą dłonią mogą używać mniejszych myszek, zwłaszcza że wielu z nich chwyta clawem. Gorzej w drugą stronę, osoby z małymi dłońmi będą się męczyć z dużą myszką, a jak jeszcze clawem chwytają to już w ogóle. 3 rozmiary to już max :) A nawet jak zrobią taki jak Rival 100 rozmiar, to i tak wiele osób użyje, bo będzie dobra dla wielu rozmiarów dłoni. Bo może Polska nie produkuje zbyt często i zbyt dobrze, nie ma z czego wybierać, większość to firmy zagraniczne i to nie tylko w dziedzinie myszek. Wszystko sprowadzamy z Chin.
Edit: A tak z ciekawości, czemu nie macie w recenzjach myszek firmy Corsair? To też dość znana firma i ma już trochę myszek, czy są warte uwagi? Ponoć Corsair Harpoon jest nawet ciekawa.
Liczba postów: 409
Liczba wątków: 49
Reputacja:
10
Kabla sie nie lutuje do myszki. Ogólnie, proces zmiany kabla w myszce jest łatwiejszy od zmiany ślizgaczy.
Co do idealnej myszki:
Wziąć obudową a' la Kinzu/Lua/Abyssus v2, najzwyklejszy kabel, omrony, 3360, brak oprogramowania, bez zbędnych udziwnień.
Zapotrzebowanie na małe myszki jest spore. Jeszcze kilka lat temu, jak ten rynek nie był tak rozwinięty, Kinzu robiła furorę - grało na niej 3/4 pro sceny CS'owej i myślę, że miło by do niej wrócili. Ja czekam, czekam na jakiegoś małego symetryka z porządnym sensor i sie chyba nie doczekam.
Liczba postów: 178
Liczba wątków: 11
Reputacja:
1
ja uważam, że kinzu i rival 100, 500 ?(któryś nie był tak kosmicznie wielki jak 300) powinny być odświeżone i poprawione (ścierająca się guma, pękające przyciski).
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
|