• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słuchawki do 250zł do gier // Karta dźwiękowa +/- 150zł
(06-11-2017, 04:51 PM)Synth napisał(a): To fakt, w pozycjonowaniu są znakomite.
Efekt dźwięku będzie na pewno na plus, nawet nie ma co porównywać do słuchawek dokanałowych za 50zł

ale jeśli masz kupić słuchawki i potem żałować to kup isk hd 9999, nie dość że o wiele bardziej wygodne (nigdy w życiu nie miałem wygodniejszych słuchawek na uszach) to dźwięk w nich jest  o 2-3 klasy bardziej wyeksponowany, lepszy niż w tych "zalanym plastikiem" roccatach

miałem 1 dzień roccaty i odesłałem na rzecz isków, nie żałuję ani trochę.  Problem w roccatach był od samego początku wyjęcia ich z pudełka.. miały strasznie płaski dźwięk i szumiały..
miałem też inne spostrzeżenie na nie ze względu na to że, wcześniej miałem dobre słuchawki hyperx cloud i chciałem coś lepszego.. z lepsza, większą scena
ostatecznie padło na iski, które chłopaki mi polecili i nie żałuję ani złotówki :)
na chwilę obecną sprzedałem swoje bd 990tki w których to tylko słuchałem muzyki i jutro odbieram bd mmx 300, zobaczymy.. wiem że na 101% będą mniej wygodne niż isk, jak będą się źle sprawdzać w csie, zostanę przy iskach.

masz teraz skalę porównawczą jak słuchawki za niespełna 12 stówek mają się do isków za 250zł~~
i uwierz, że mam za sobą kilkadziesiąt rozegranych meczy gfinity, faceit i marną rangę globala w csie i za żadne skarby nie wymieniłbym tych słuchawek, może jutro się to zmieni :)

Wszystko rozumiem i też chętnie sprawdziłbym ISK HD9999, ale potrzebuję słuchawki wraz z mikrofonem, a niestety ISK go nie posiadają ;/ Gdybym kupił ISK HD9999 to zmieniłby się dźwięk, ale nadal musiałbym korzystać ze swojego zalmana mic1 przypiętego do kabla, do którego muszę czasem krzyczeć bo znajomi na TS czy ludzie w grze mnie prawie nie słyszą ;/
Stąd też zastanawiam się jedynie nad HyperX Cloud 1 oraz Roccat Kave 5.1 Analog, ponieważ posiadają mikrofon.
Odpowiedz
Tyle tracić na rzecz mikrofonu?
Roccat'y to mocno ograniczone słuchawki, w dodatku przeznaczone niemalże tylko do cs'a.
A co do mikrofonu, wydaje mi się, że to nie tylko wina "micro".
W dodatku nie myśl, że jakość tego w podanych headsetach będzie lepsza od takiego MT-391 :V
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Odpowiedz
Hyperx cloud mają bardzo mała scenę i strasznie ciężko w nich wyczuć pozycję gracza, dla niedzielnego gracza są bardzo dobre.. i dość wygodne, aczkolwiek po kilku godzinach bolały mnie w środku uszy, na początku myslałem że mam zapalenie ucha ^^ ale to jednak była przyczyna słuchawek.. w sumie przez to znalazłem się własnie na tym forum..
dodatkowo w cloudach masz słabej jakości mikrofon, zbiera wszystko z otocznia i dziwnie cię słychać, na pewno nie jest to normalny dźwięk jak w zamlanie.

Kupisz kartę dźwiękową to i dźwięk mikrofonu ci się zmieni, lepiej będziesz słyszalny na tsie, nie będzie tak zbierał szumów.
Odpowiedz
(06-11-2017, 05:10 PM)XeXu napisał(a): Tyle tracić na rzecz mikrofonu?
Roccat'y to mocno ograniczone słuchawki, w dodatku przeznaczone niemalże tylko do cs'a.
A co do mikrofonu, wydaje mi się, że to nie tylko wina "micro".
W dodatku nie myśl, że jakość tego w podanych headsetach będzie lepsza od takiego MT-391 :V

Nie chodzi o to by mikrofon był lepszy od mojego małego zalmanka mic1, bo ten zalman jest wystarczający, lecz jest on na kablu, a nie przy ustach, przez co nie może zebrać odpowiednio dźwięku z moich ust. Gdy tylko wezmę go do ręki i trzymam przy ustach (tak jakby to było z mikrofonem słuchawkowym) to słyszę od ludzi "wow teraz tak jakbyś stał obok"...
Także ważny jest dla mnie sam fakt, by słuchawki miały ten mikrofon który będzie przy ustach ;)

(06-11-2017, 05:10 PM)Synth napisał(a): Hyperx cloud mają bardzo mała scenę i strasznie ciężko w nich wyczuć pozycję gracza, dla niedzielnego gracza są bardzo dobre.. i dość wygodne, aczkolwiek po kilku godzinach bolały mnie w środku uszy, na początku myslałem że mam zapalenie ucha ^^ ale to jednak była przyczyna słuchawek.. w sumie przez to znalazłem się własnie na tym forum..
dodatkowo w cloudach masz słabej jakości mikrofon, zbiera wszystko z otocznia i dziwnie cię słychać, na pewno nie jest to normalny dźwięk jak w zamlanie.

Kupisz kartę dźwiękową to i dźwięk mikrofonu ci się zmieni, lepiej będziesz słyszalny na tsie, nie będzie tak zbierał szumów.

No od Cloudów się trochę powoli "odwracam" przez to mniej dokładne pozycjonowanie graczy. Dlatego też się zastanawiam raczej nad Roccatami.

Może dodam jak mniej więcej wygląda moje codzienne korzystanie ze słuchawek:

- filmiki (typu pranki czy ciekawsze vlogi, gameplaye itp) na youtube - 30%
- muzyka - 8%
- CS:GO - 60%
- inne gry (COD BO, The Forest, Assassin's Creed Syndicate) - 2%

Dlatego skłaniam się głównie ku tym Roccat Kave, jak zamiast swoich obecnych korzystam ze zwykłych dodawanych do tel słuchawek by pooglądać filmy na yt to też nie przeszkadza mi jakość, więc raczej najważniejsze by były bardzo fajne w CS:GO, by były normalne do słuchania muzyki/oglądania filmów i by miały mikrofon.
Odpowiedz
Widzę że nie przekonamy Ciebię do audio-muzykalnych słuchawek, z idealnym pozycjonowaniem i rozmaitą sceną..

myślę że roccaty tak samo się sprawdzą jak iski, aczkolwiek ja miałem problemy na asus xonar d1/dx z dokładnym określeniem przyciwnika... dokładnie o co chodzi w temacie;
http://test-gear.pl/forum/showthread.php?tid=2069

dodatkowo tak jak mówię, możesz słyszeć lekkie szumienie jak w nienastrojonym radiu ^^ dla mnie to było wyznacznikiem tego, że słuchawki spakowałem i odesłałem z powrotem.
Odpowiedz
(06-11-2017, 05:34 PM)Synth napisał(a): Widzę że nie przekonamy Ciebię do audio-muzykalnych słuchawek, z idealnym pozycjonowaniem i rozmaitą sceną..

myślę że roccaty tak samo się sprawdzą jak iski, aczkolwiek ja miałem problemy na asus xonar d1/dx z dokładnym określeniem przyciwnika... dokładnie o co chodzi w temacie;
http://test-gear.pl/forum/showthread.php?tid=2069

dodatkowo tak jak mówię, możesz słyszeć lekkie szumienie jak w nienastrojonym radiu ^^ dla mnie to było wyznacznikiem tego że, słuchawki spakowałem i odesłałem z powrotem.

Nie chodzi o to że mnie nie przekonacie, bo chciałbym wybrać jak najlepiej więc nie w tym rzecz. ISK HD9999 widzę że są bardzo często polecane i chętnie bym je właśnie kupił, ale ten mikrofon... ;p 

Jakbym wziął Roccat Kave 5.1 Analog + tą kartę dźwiękową to by było git? Karta w przystępnej dla mnie cenie, pasuje pod PCI-e, jest nowa a boję się kupować używane i nie jest asusa, które jak czytam niezbyt się lubią z tymi słuchawkami.
Odpowiedz
ISK hd 9999 + asus xonar dx będzie "git"
ostatecznie jak chcesz nową kartę to bierz na siłę tego creative audigy

na pewno nie nakręcisz mnie na to że roccaty będą "git" skoro mogę mieć to samo o niebo lepszym dzwiękiem iskach ^^

dodatkowo mikrofon zalman jest taki sam jak nie lepszy niż w tych roccatch.
Masz zintegrowany układ, to jest powodem tego, że zalman zbiera twoje dzwięki nie tak jak powinien.

Czyszczu wrzucił filmik jak powinien ten mikrofon pracować, czyt. zalman. U niego wszystko ładnie zbiera.
Odpowiedz
(06-11-2017, 06:09 PM)Synth napisał(a): ISK hd 9999 + asus xonar dx będzie "git"
ostatecznie jak chcesz nową kartę to bierz na siłę tego creative audigy

na pewno nie nakręcisz mnie na to że roccaty będą "git" skoro mogę mieć to samo o niebo lepszym dzwiękiem iskach ^^

dodatkowo mikrofon zalman jest taki sam jak nie lepszy niż w tych roccatch.
Masz zintegrowany układ, to jest powodem tego, że zalman zbiera twoje dzwięki nie tak jak powinien.

Czyszczu wrzucił filmik jak powinien ten mikrofon pracować,  czyt. zalman.  U niego wszystko ładnie zbiera.

Tylko że mi serio z tym zalmanem nie chodzi o złą jakość, tylko o to że musi wisieć przy szyi, a nie przy ustach, przez co działa jak działa, a ja na ogół nie mówię zbyt głośno, dlatego poszukuję słuchawek z mikro "na patyku" by było przy ustach ;p Jak mówię głośno i wyraźnie to zalman dobrze łapie i wyraźnie, ale gdy sobie gram w gry to raczej mówię po cichu.
Odpowiedz
W karcie dźwiękowej creative masz dodatkową opcję zwana smart volume, która włąsnie odpowiada za to co mówisz,
https://ibb.co/dTFwCa

nie wiem czy dokłądnie w tym modelu co podałes masz ta opcję..
ja akurat podałem ci przykład na zxr, ale wydaje mi się, że też tak powinienieś mieć.
Odpowiedz
No to już sam nie wiem, ciężki wybór...
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.