04-03-2017, 05:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2017, 05:44 PM przez Ewelina.)
Dawno mnie tu nie było i dawno myszki nowej nie kupiłam, więc kupiłam :D Logitech G203 bo korciło mnie jaka ona jest :D Z recenzji wyczytałam że kształt trochę wypukły nie każdemu może pasować i tego się obawiałam i że przyciski są głośne i tego też się obawiałam. No więc tak, dziś do mnie przyszła. Pierwsze wrażenie to właśnie ten kształt nieco inny, ale o dziwo aż tak bardzo mi nie przeszkadza, bardziej przeszkadzają mi bardzo głośne przyciski główne. Być może głośniejsze od Zowie lub na równi głośne. Rolka miodzio - cicha, przyciski boczne też fajne, ciche. Na początku myślałam, no trudno sprzedam ją. Ale kurcze jedna gra, druga gra, trzecia gra, o cholera dobrze mi idzie, dużo lepiej niż poprzednimi myszkami. Mimo dziwnego kształtu myszka bardzo dobrze leży w dłoni, wręcz aż stanowi całość z dłonią, świetnie się komponują, nawet lekko się potrafi przyczepić, mimo powierzchni dość śliskiej, ale to tylko pozory, co jest na plus. Tak dobrze trzyma się dłoni, że wcelowanie w przeciwnika w grze to przyjemność, prowadzenie celownika na celu miodzio. Nie bez powodu nazywają ją świetną myszką dla graczy. Jest solidna, wytrzymała, przyciski wyglądają na bardzo solidne, w które można stukać, ciskać i nic się raczej nie stanie. I to że są głośne to już wiem dlaczego, bo są solidne, do gier, coś za coś. Dlatego zostawiłam tą myszkę tylko do gier. Do pracy, po systemie, po internecie jak dla mnie to zbyt głośne przyciski, bolą mnie uszy, a jeszcze jak nie mieszkam sama to wiem że może to drażnić, gdyby były cichsze to byłaby to wszechstronna myszka również do pracy. Póki co dzięki niej zdobywam punkty w grze :)
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.