• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
myszka do cs, wybór
Siemka, kurdę miałem już was nie męczyć ale w sumie jak jestem już zalogowany to pomyślałem że akurat ktoś poradzi :P

aktualnie szukam myszki, przymierzam się powoli 
od 2010 grałem na myszce razer deathadder 3g (niebieskie podswietlenie) sensor 1600dp - była to BOGINI MYSZEK tak mi się fajnie na niej grało że ostatnio nawet myślałem jakoś bebechy ze swojego wsadzić do jakiejś 3.5g kupionej na allegro - ale nie wiem czy by pasowało.
W tym da 3g czułem trochę ten sensor tak jakby malutki opór można powiedzieć 
ale niestety myszka przez swój czas strasznie sie zużyła, występował dwuklik potem już go nie było ale nadal wykończenie, plastik był na tyle zużyty że ciężko się klikało

Po tym wszystkim kupiłem myszkę zowie fk1 proponowaną zresztą jak te hyperx cloud - ze słuchawek
niestety od pierwszej chwili gdy tylko ją podłączyłem była masakra, kształt nie pozwalał mi na komfortową grę, (4-5lat na da robi swoje :P) nie miałem żadnej kontroli nad nią w csie, sensor był za czuły w każdą stronę. Nie czułem jej po prostu.

Sprzedałem i kupiłem DA 2013 i powiem że był wielki skok od tej zowie! od razu lepiej mi się grało ze względu na budowę taką sama jak 3g 
niestety po roku czasu wystąpił dwuklik.. i oddałem na gwarancję w EUROrtvAGD 
w odpowiedzi dostałem że nie mają już na stanie 2013 i mogą mi coś innego w tej cenie dać.. ewentualnie za dopłatą deathadder chroma na którą się zdecydowałem.
Powiem szczerze że na 2013 lepiej mi się grało a podobno ten sam, "podkręcony" sensor/

Teraz pytanie, jest coś podobnego na obecnym rynku względem Deathadder 1600dpi 3g ?
myślałem nad Rival 300 bo własnie takie myszki lubię jeśli chodzi o kształt ale wiem że tam siedzi ten przeklęty sensor co w zowie fk1.. ;(

Macie jakieś propozycję ?

POZDRAWIAM
Odpowiedz
Między sensorem z DA'13 / chroma / fk1 naprawdę nie ma dużej różnicy w działaniu, w przypadku FK1 to inna waga, kształt i szybsze ślizgacze mogły dać takie odczucie, DA'13 i chroma też może różnią się ślizgaczami, bo faktycznie sam sensor nie powinien mieć żadnego wpływu.
Jest jeszcze DA elite na customowej wersji obecnie najlepszego dostępnego sensora: pmw3360, ale z tego co ludzie piszą, nie można w niej zachować ustawień bez włączonych sterowników synapse, a te za to negatywnie wpływają na pracę sensora, głównie zwiększając input laga (przynajmniej tak jest w chromie/2013).
Odpowiedz
1. Ok spróbuję go kupić, tylko szkoda bo ostatnio kupiłem 3 komplety ślizgaczy do chromy a widzę że w tej elite są całkiem inne.
jednak chyba poczekam na Finalmouse Scream One bo widzę że ludzie sobie chwalą tą drugą wersję, a elite ma sensor PMW3389 jak on wygląda względem 3360 ?

2. cesarz cyberprzestrzeni, mógł byś coś podobnego względem 3g polecić, mogą być używane ?
Odpowiedz
A może po prostu kup kolejnego Deathaddera 2013. W dużym sklepie komputerowym na X są dostępne za 169zł - po wpisaniu kodu 100x100 (promocja kończy się dzisiaj). 
Wystrzegaj się raczej DA od handlarzy z allegro - większość to refurby z aliexpress.

Finalmouse Scream One z pewnością nie jest wart 80$ - mysz posiada szereg problemów zarówno od strony software'u jak i hardware'u. Producent, który wypuszcza na rynek myszy w fazie pre-alpha nie może być traktowany poważnie. 

https://www.youtube.com/watch?v=DGZOVx7Ivro&t=211s - sposób w jaki ten facet testuje szybkość kliku jest dosyć "interesujący" swoją drogą :P
https://www.reddit.com/r/MouseReview/com...cream_one/
IBM Model M Space Saving Keyboard
Odpowiedz
No faktycznie przerażające jest to że jak się uderzy myszka lekko to już strzela :D gdyby była w całości sprawna nie zastanawiał bym się nad zakupem
myślę jeszcze nad intellimouse 3.0
Odpowiedz
Bez wątpienia MLT04 świetnym sensorem jest, jednakże w Botnecie 8/10 nie podkręcisz już portów USB - musiałbyś używać jej wyłącznie na Windowsie 7, chyba że zadowala Cię pooling rate na poziomie 125Hz.
Kupując Intellimouse 3.0 koniecznie szukaj wersji z pudełkiem. Większość IME 3.0 w wersji OEM pochodzi stąd - https://www.aliexpress.com/wholesale?cat...plorer+3.0 :P
IBM Model M Space Saving Keyboard
Odpowiedz
(02-18-2017, 01:17 PM)Synth napisał(a): 1. Ok spróbuję go kupić, tylko szkoda bo ostatnio kupiłem 3 komplety ślizgaczy do chromy a widzę że w tej elite są całkiem inne.
jednak chyba poczekam na Finalmouse Scream One bo widzę że ludzie sobie chwalą tą drugą wersję, a elite ma sensor PMW3389 jak on wygląda względem 3360 ?

2. cesarz cyberprzestrzeni, mógł byś coś podobnego względem 3g polecić, mogą być używane ?

Wiesz, to co napisałem o synapse miało cię raczej zniechęcić do jej kupna :P
Co do różnic 3389 i 3360, poza większym dpi prawdopodobnie niczym, co mogłoby zauważalnie wpłynąć na ich pracę.
Odpowiedz
Możesz spróbować gigabyte xm300 sensor dla mnie ma genialny feeling żałuje ze ja oddałem bo niczym do tej pory nie grało mi się tak dobrze i jak tylko będzie kasa to kupie na próbę znowu. Wygodniejsza od rivala i da sensor kozak jedynie wykonanie scrolla lipa trochę ale to zależy od modelu zawsze możesz wymienić a cena koło 170
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz
(02-18-2017, 02:58 PM)cesarz cyberprzestrzeni napisał(a):
(02-18-2017, 01:17 PM)Synth napisał(a): 1. Ok spróbuję go kupić, tylko szkoda bo ostatnio kupiłem 3 komplety ślizgaczy do chromy a widzę że w tej elite są całkiem inne.

Wiesz, to co napisałem o synapse miało cię raczej zniechęcić do jej kupna :P
Co do różnic 3389 i 3360, poza większym dpi prawdopodobnie niczym, co mogłoby zauważalnie wpłynąć na ich pracę.

dzięki własnie o to mi chodziło w takim razie nie będę sie pchał w nią +
mam okazję kupić scream one tylko pytanie czy jest jakaś szansa że wypuszczą wersję 3 z brakiem tych bugów
bo sama myszka wyniesie mnie coś koło 400zł ;(

tego gigabyte miałem już brać świeżo po jego premierze jak kupiłem chroma, tak dla wydania pieniędzy bo z wyglądu też mi się spodobał + ten kształt jak da i ten sam sensor co 2013

ewentualnie intelimouse 3.0 feeling może będzie o grosz podobny do 3g za którego dał bym nawet 500zł gdybym miał aukcję z nową :(
tutaj jest sklep który wystawił 2 aukcję intelimouse 3.0 i faktycznie jedna jest oem za 170zł druga zaś za 260 wątpie żeby tyle pudełko kosztowało :D

ta jest oryginalna ? 
http://allegro.pl/myszka-optyczna-intell...46048.html
w aukcjach mają dużo bardzo rzeczy na 100% z chin min. myszki po 30zł jakieś podswietlane itp
da się sprawdzić jakoś oryginalność ?

i dodam że używam windows 7 64bit zmodyfikowaną i nie zamierzam się przesiadać
jak da radę ustawić 500hz na tej myszce to mi wystarczy i tak przez 7 lat używałem 500hz zamiast 1k na razer da 3g
Odpowiedz
Tego screama to se odpuść bo gowno to jest, stawiałbym na Logitech g403 albo xm300 od gigabyte
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.