• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawiatura do 150 zł
Mowisz o tej mechanicznej z komputronika ?? Chyba podziekuje doczytałem ze jest na Kailh Blue wiec slabe do grania. W tej chwili sie zastanawiam nad Logitech 105 i Tesoro Lobera.
Odpowiedz
na myśli miałem którąkolwiek ;) jakby się okazało, że mechanik za głośny to byś oddał do 14 dni :)
Odpowiedz
Nie chce ryzykować mechanicznej, bo jeszcze mi się spodoba i dziewczyna mi z pokoju ucieknie :) pytanko do serwisu. Czy testowaliscie jakakolwiek klawiaturę typu plunger?
Odpowiedz
Niestety nie.
Odpowiedz
A czym różnią się membranowki od tych plunger? Większa wytrzymałością? Wygodą? Czy to poprostu chwyt marketingowy?
Odpowiedz
inny rodzaj klawisza jest w plungerach, teoretycznie klik powinien być stabilniejszy, bardziej jednakowy/równy na wszystkich przyciskach mogą jednak głośniej klikać.
Odpowiedz
A wytrzymałość większą czy taka sama ?

Znalazłem jeszcze taki test głośności na YT https://www.youtube.com/watch?v=DLXjg9aH5Y4 różnica całkiem spora w dźwięku klawiszy.
Odpowiedz
Wytrzymałość pewnie taka sama, bo to zależy od gumek pod klawiszami.
Odpowiedz
Na dniach spróbuje poszukać gdzieś w sklepach jakieś mechanicznej klawiatury  i sprawdzę osobiście jak to działa i hałasuje. Wtedy podejmę decyzje Tesogo Lobera czy jakaś mechaniczna.

Odwiedziłem dzisiaj kilka sklepów i udało mi się dorwać mechaniczne od Steelseries i Razera. 
SteelSeries 6Gv2-względnie ciche klawisze , ubogi design, brak dodatków w postaci podświetlenia czy dodatkowych klawiszy, na pudełku nie było napisane jakie przełączniki zostały użyte.
Steeelseries APEX M800- jak dla mnie bajka tylko cena zaporowa.
Razer Blackwidow 2014 Ultimate- jakaś masakra , głośność klawiszy o wiele większa niż tego Steelseries.

Nic innego nie udało mi się sprawdzić , ale wniosek jeden w cenie 300-350 nie znajdę nic co spełni moje wymagania niestety.
Odpowiedz
Niestety tak to jest, 6gv2 ma MX Black, czyli najcichsze przełączki mechaniczne, do tego można dokupić im o-ringi to będzie jeszcze bardziej cicho. Do 350 zł, co prawda na Kailh Black (jakość obecnie produkowanych kailhów jest na poziomie Cherry) ale z podświetleniem i tenkeyless to masz jedynie E-blue mazer K727 (o-ringi parę $ z ebay.com).
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.