01-26-2016, 08:39 PM
Mowisz o tej mechanicznej z komputronika ?? Chyba podziekuje doczytałem ze jest na Kailh Blue wiec slabe do grania. W tej chwili sie zastanawiam nad Logitech 105 i Tesoro Lobera.
Klawiatura do 150 zł
|
01-26-2016, 08:39 PM
Mowisz o tej mechanicznej z komputronika ?? Chyba podziekuje doczytałem ze jest na Kailh Blue wiec slabe do grania. W tej chwili sie zastanawiam nad Logitech 105 i Tesoro Lobera.
01-26-2016, 10:53 PM
na myśli miałem którąkolwiek ;) jakby się okazało, że mechanik za głośny to byś oddał do 14 dni :)
01-27-2016, 08:04 AM
Nie chce ryzykować mechanicznej, bo jeszcze mi się spodoba i dziewczyna mi z pokoju ucieknie :) pytanko do serwisu. Czy testowaliscie jakakolwiek klawiaturę typu plunger?
01-27-2016, 10:23 AM
Niestety nie.
01-27-2016, 11:35 AM
A czym różnią się membranowki od tych plunger? Większa wytrzymałością? Wygodą? Czy to poprostu chwyt marketingowy?
01-27-2016, 12:07 PM
inny rodzaj klawisza jest w plungerach, teoretycznie klik powinien być stabilniejszy, bardziej jednakowy/równy na wszystkich przyciskach mogą jednak głośniej klikać.
A wytrzymałość większą czy taka sama ?
Znalazłem jeszcze taki test głośności na YT https://www.youtube.com/watch?v=DLXjg9aH5Y4 różnica całkiem spora w dźwięku klawiszy.
01-29-2016, 08:50 AM
Wytrzymałość pewnie taka sama, bo to zależy od gumek pod klawiszami.
Na dniach spróbuje poszukać gdzieś w sklepach jakieś mechanicznej klawiatury i sprawdzę osobiście jak to działa i hałasuje. Wtedy podejmę decyzje Tesogo Lobera czy jakaś mechaniczna.
Odwiedziłem dzisiaj kilka sklepów i udało mi się dorwać mechaniczne od Steelseries i Razera. SteelSeries 6Gv2-względnie ciche klawisze , ubogi design, brak dodatków w postaci podświetlenia czy dodatkowych klawiszy, na pudełku nie było napisane jakie przełączniki zostały użyte. Steeelseries APEX M800- jak dla mnie bajka tylko cena zaporowa. Razer Blackwidow 2014 Ultimate- jakaś masakra , głośność klawiszy o wiele większa niż tego Steelseries. Nic innego nie udało mi się sprawdzić , ale wniosek jeden w cenie 300-350 nie znajdę nic co spełni moje wymagania niestety.
02-01-2016, 09:46 AM
Niestety tak to jest, 6gv2 ma MX Black, czyli najcichsze przełączki mechaniczne, do tego można dokupić im o-ringi to będzie jeszcze bardziej cicho. Do 350 zł, co prawda na Kailh Black (jakość obecnie produkowanych kailhów jest na poziomie Cherry) ale z podświetleniem i tenkeyless to masz jedynie E-blue mazer K727 (o-ringi parę $ z ebay.com).
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |