09-27-2016, 03:56 PM
No cóż, w tym wypadku różnicy minimalną bym nie określił. Podczas grania czuję jak lewy przycisk myszy stawia ewidentny opór, podczas gdy prawy działa bez najmniejszego problemu.
Roccat Kova 2016
|
09-27-2016, 03:56 PM
No cóż, w tym wypadku różnicy minimalną bym nie określił. Podczas grania czuję jak lewy przycisk myszy stawia ewidentny opór, podczas gdy prawy działa bez najmniejszego problemu.
09-28-2016, 08:15 AM
Jeżeli klik obu przycisków jest całkowicie różny to wymień. Powinny być zbliżone w kliku, w 90% różnica będzie, ale jest ona raczej minimalna.
09-28-2016, 04:05 PM
Hmm, support twierdzi, że wszystko jest z myszą w porządku. Nie wiem, czy ja po prostu jestem zbyt "pedantyczny", a z myszą jest wszystko ok. Czy może moja poprzednia mysz miała znacznie miększy klik i to tylko kwestia przyzwyczajenia? Ale dałbym sobie wręcz rękę uciąć, że prawy i lewy przycisk myszy pracuje zupełnie inaczej. Może ktoś bardziej doświadczony zechce spojrzeć na to wideo (polecam podkręcić trochę dźwięk, gdyż jakość jest marna) i stwierdzić czy jego zdaniem ta różnica w klikach jest normalna.
http://sendvid.com/xj3akntr
09-28-2016, 05:14 PM
eee ale tak w ogóle to ty przyciski naciskasz podczas grania na ich środku tak? czy tak jak na filmiku oO ? Pograj trochę ze słuchawkami na uszach i zobacz czy widzisz różnicę bo czasem to jest najlepsza metoda aby wyzbyć się czucia w palcach kliku z poprzedniego gryzonia.
No z tego filmiku to nic nie widać, żeby było coś nie halo, może minimalnie tam inny odgłos jest ale to jest właśnie standardowa tolerancja omronów
Nie, to tylko na potrzeby wideo, tak to używam normalnie palm gripa. A w którym miejscu klikam, to nie wiem, używam całego palca. No właśnie o to chodzi, że już pograłem :) Od początku, kiedy wyjąłem mysz z pudełka wydawało mi się, że lewy przycisk jest lekko przygłośny, ale uznałem, że nie ma to znaczenia, bo przecież i tak gram w słuchawkach. No ale po założeniu słuchawek i odpaleniu gry pojawiło się właśnie to uczucie, że lewy przycisk jednak nie wchodzi "tak samo gładko" jak prawy i muszę używać większej siły by go wcisnąć. Być może jest tak jak mówisz, może to tylko standardowa różnica, może kwestia przyzwyczajenia do Logitecha G700 (nie był on kupiony z myślą o fpsach), który miał klik bardzo miękki i płaski. Być może potrzeba trochę czasu, żebym się przestawił, może to kwestia wyrobienia przycisku, nie wiem i dlatego pytam.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |