Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
03-20-2017, 07:37 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-20-2017, 07:38 PM przez Thyler.)
A MODECOM Volcano Gamer? Kojarzycie może taki wynalazek? Bardzo dobre recenzję widzę na ten temat i w odróżnieniu do Sharkoon'a - ma zdejmowaną podpórkę.
Boję się jedynie kliku Blue i jakości Kailh (podobno ich opinię zepsuł Zalman pojedynczym wybrykiem...).
Liczba postów: 464
Liczba wątków: 32
Reputacja:
28
Tego Modecoma to bym jednak odpuścił mimo wszystko. Z dwojga złego lepszy już ten Sharkoon.
http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje...#kailhblue - Kailh Blue VS Cherry MX Blue
Nielinearne przełączniki Kailha potrafią być odrobinę niejednorodne, ale sytuacja z modelem KM-K500 Zalmana nie powinna się już raczej powtórzyć - przełączniki padały w nim jak muchy czego doświadczyłem na własnej skórze.
IBM Model M Space Saving Keyboard
Liczba postów: 1,899
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
03-21-2017, 09:05 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-21-2017, 09:17 AM przez t4co.)
Bodajże ze 2-3 lata temu Kailh zmienił cały proces produkcji przełączników po czym znacznie wzrosła ich jakość. U nas jeszcze ani jeden Kailh nie padł (sam najbardziej lubię i używam Kailh Brown), a trochę różnych klawiatur mamy.
Żeby było zabawniej to sklepy podobno więcej notują zwrotów z padniętymi przełącznikami Cherry niż Kailh. Inna sprawa, że producenci stosujący Kailh często oszczędzają na innych komponentach, nawet LEDy najtańsze dadzą, które po 2 latach zaczynają padać, albo nie dopracują elektroniki...
Złe opinie mieli po pierwszych klawiaturach z Kailchami (właśnie wspomniany K500). Obecnie nawet K500 ma się dobrze.
Ja bym nie wydziwiał i wybrał K900M (wydaje nam się, że fabryka ta sama co CM'y), Corsair z serii K lub CM Storma. Przynajmniej sprawdzone konstrukcje.
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
No i plany szlak trafił - jak to zwykle w życiu bywa.
Nowy budżet: 300zł.
W tym momencie zostaje chyba jedynie:
Sharkoon, Ravecore Edge lub Modecom Volcano Gamer. Chyba, że są inne?
Zależy mi na pełnym rozmiarze. Gdyby jeszcze miały dodatkowe przyciski na makra (coś jak Delux T15/Bloody 318) to już byłoby genialnie, ale raczej nie te progi, mam rację?
Odnośnie walki brown/blue - czy blue będą dawać się we znaki sąsiadom podczas nocnych sesji? Wiadomo, jak to jest w blokach...
Liczba postów: 605
Liczba wątków: 77
Reputacja:
5
Jeżeli chodzi o MX Blue, to bez oringów faktycznie może być z tym problem (niestety nie wiem jak sytuacja wygląda gdy origni mamy, ponieważ ich po prostu nie posiadam)
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
oringi w blue nic nie dają :/
W bloku to mogą się wkurwić nieźle :c
Ale to też zależy jakich masz sąsiadów i ile ścian was oddziela ;)
Z tych wszystkich to wziąłbym Modecoma jeśli musisz podświetlenie, jak nie to weź Durandala na MX Blue od Cherry
Liczba postów: 4,408
Liczba wątków: 168
Reputacja:
171
zapytaj w sklepie, bo jej nei mielismy an testach to ciezko powiedziec o tych keycapsach :(