10-06-2016, 11:17 PM
O taką odpowiedź mi chodziło. Mam teraz sądzić, że ta myszka stanie się pogromcą Zowie?
Macie jakieś info na temat Logitech'a G403?
Myszka i podkładka
|
10-06-2016, 11:17 PM
O taką odpowiedź mi chodziło. Mam teraz sądzić, że ta myszka stanie się pogromcą Zowie?
DM1 ma problemy z jakością - u jednych to przyciski, u innych sensor (u mnie miał bug xD) źle spasowana obudowa (minimalnie)
trudny wybór g403 może będzie, myszka wygląda zacnie i dobrze się zapowiada. na twoim miejscu bym poczekał
10-07-2016, 01:12 PM
Czekać nie za bardzo mogę, albo kupię ją teraz w przeciągu tygodnia lub wcale - wóz albo przewóz.
DM-1 Pro S vs Logitech G403 przewodowa - którą z nich wybrać oraz jaką wybrać podkładkę kontrol>szybkość - musi być ona naprawdę "dobra". ;)
10-07-2016, 01:48 PM
QCK ma bardzo dobre właściwości, ślizg jest wporządku, dobra na sam początek.
Co do myszki: MUSISZ PRZYMIERZYĆ podstawowa rzecz, DM1 to to samo co sensei, powinien być gdzieś na polkach. DM1 ma bardzo szybkie ślizgacze. W podkładce nie oszczędzaj na rozmiarze, o ile możesz ją polozyc na blacie. Tutaj większy=lepszy ; ) (bo na malych mozesz czasem wyjechać poza podkladke) FK1 jest trochę starsza, huano nie są najgorsze, ale według mnie omrony są lepsze. Kabel w DM1 nie sprawia problemów o ile się go dobrze ułoży i wykorzysta się jego ,,sztywność". Ja zrobilem tak, że go zostawiłem wykrzywionego na noc i potem ,,stał na baczność" DM1 ma kilka osób na forum - w koncu powstawał we wspólpracy z testgear. Sam kupiłem, ale mi nie podszedł. Jedyny wiekszy minus tej myszki to jakość (chyba, że trafisz na dobry model) -- dotyczy to przycisków. To co sam zauwazyłem to to, że jak masz duża dłon jak ja <20 cm to jak się wciska PPM to krawedz jest źle spasowana, napierasz opuszkami w ostrą krawędź. FK1 ma dobry kształt, ale 3310 mnie odpycha - w DM1 Pro S masz dużo lepszy. 3310 ma bugi i ma słaby feeling jak na optyka w porownaniu do 3090 (według mnie) Także ja wziąłbym DM1 inpostem, po wczesniejszym przymierzeniu myszki o podobnym kształcie - nie ma co sie sugerowac opinią innych, kazddy ma inne preferencje. FK1 ma trochę inny kształt. Wracając do podkładek - QCK się nada. Taito było dziwnym połączeniem z DM1, wogóle to specyficzna podkładka. Czyli inpost DM1 Pro S + QCK Large. - wyjdzie z 270 zł
10-08-2016, 10:45 AM
Czy ten Logitech ma najlepszy sensor? Opłaca się go zamówić ze strony producenta?
Jest jakaś "lepsza" podkładka od tej QcK do tej DM1?
10-08-2016, 10:48 AM
Ehh,
nie ma czegoś takiego jak najlepsza podkladka, najlepsza mysz kazdy ma inną dłoń, inny chwyt, woli inne właściwości w podkładach Skoro nigdy nie miałeś dobrej podkładki (?) to QCK się nada bo przez wiele osób jest uważana za dobrą (w tym przeze mnie) Mysz musi zostać przedewszystkim przymierzona. Łapiesz?
10-08-2016, 12:49 PM
Łapię, tylko że ja potrafię dostosować chwyt do kształtu myszki. Jakby to były te, które mają po kilkanaście przycisków to od razu odpada - bo wiem, że takie mi nie pasują. Te 3 myszki mogą mi przypasować, teraz tylko zastanawiam się nad DM-1 i Logitechem.
Co sądzisz o podkładce Zowie G-SR?
10-08-2016, 05:51 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-08-2016, 05:55 PM przez cesarz cyberprzestrzeni.)
Logitechowa wersja pmw3366 pod względem parametrów jest jak dotąd najlepsza, na pewno masz większe możliwości konfiguracji ze względu na sterowniki, mechaniczny system naciągu przycisków ma dawać jak najbardziej równy i lekki klik, zresztą g303 z tym samym systemem ma pod tym względem same pozytywne opinie. Ja sam przymierzam się do kupienia g403 lub g pro, w twoim przypadku nie wiem czy przy takiej dłoni i chwycie również logitech g pro nie byłby dobrą propozycją.
10-16-2016, 11:39 AM
Jeśli będę miał trochę wolnego czasu i chęci, to podzielę się moją opinią. ;)
10-19-2016, 02:08 PM
Przez długi czas użytkowałem Zowie FK1 i ZA11, bardzo fajne myszki, nigdy nie sprawiły najmniejszego problemu, obie mają sensor 3310, aktualnie posiadam Logitech G403 na 3366, sama myszka leży mi o wiele lepiej w dłoni (20.5 cm) chwyt to mieszanka palm z claw, przyciski na plus dla G403, klik jest bardzo lekki lecz wyczuwalny, moim zdaniem przyjemniejszy, rolka bardziej podobała mi się w zowie, lepiej wyczuwalny skok, twardszy i stabilniejszy, no i najważniejsze, sensor, ogromnej różnicy nie uświadczyłem, tak jak piszą w recenzjach, jest jakby bardziej miękki, przy zowie czuć było tą ostrość, gdyby przy zowie kształt pasowałby mi tak jak przy logitech to z pewnością nie wymieniłbym tej myszki dla przycisków, tym bardziej sensora.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
2 gości |