Liczba postów: 38
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Brak podświetlenia, za wysoki profil.
Czekam na recenzję tego Cougara, jak kiepsko wypadnie to będzie Apex.
Reputacja:
0
11-03-2015, 10:43 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2015, 10:53 PM przez Fortin.)
Witam!
Postanowiłem odświeżyć temat gdyż sprawdziłem blat biurka i wynosi on ~560mm.
A SteelSeries Apex Gaming w zależności od źródeł niby ma 520mm lub 560mm, co za tym idzie nie zmieści się. Chyba że wymiary są inne :?
A w recenzji Cougara piszecie że jest delikatna, jak i używanie dodatkowo FN do muzycznych mi sie nie podoba. A medusa ostatnio zaczyna odmawiac posluszeństwa, klawisze muzyczne, raz działają raz nie, QWERY i numpad sie zapada (z niego nawet odpadła przy okazji rozwalając zaczep), pomijając fakt że pisząc wyprzedzam reakcje klawiatury. Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje/
Przypomnę wymagania:
-Podświetlenie, najlepiej RGB
-Jak najniższy profil
-Cicha
-Klawisze muzyczne
Liczba postów: 1,899
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
w cenie do 100-150 zł to nie wiem czy znajdziesz coś lepszego od 200K, a wg mnie więcej nie warto dawać za membranę
Reputacja:
0
Pieniążki jak pisałem już wcześniej roli nie grają, ważne jest abym był z niej zadowolony i działała długo bez żadnych niespodzianek, a co tam pod obudowa będzie nie interesuje mnie w najmniejszym stopniu. Wziąłbym tego Cougara, no ale piszecie że nie jest wytrzymała na silne katowanie klawiszy, a to u mnie norma. W sumie fajnie jakby ta blacha metalowa w środku była, bo w Medusie jej nie ma i przez to sobie tańczy na blacie, mimo iż nóżki mam schowane.
Liczba postów: 4,408
Liczba wątków: 168
Reputacja:
171
sztywna konstrukcja to podstawa w każdej klawiaturze. Tak sobie myślę, że może pasowała by Ci Logitech G910, te roamer-g podobno są dosyć ciche, na pewno cichsze od cherry, a jak już wydawać tyle kasy to chociaż na coś lepszego niż zwykłą membrana :)
Liczba postów: 1,899
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
Obawiam się, że będziesz musiał sam coś wybrać, bo nikt z nas nie podejmie się polecania w ciemno membranowej klawiatury byle by tylko spełniła te wymagania. Obawiam się, że trudno o dobrą cichą membranową z niskim skokiem :( Jedynie Apex najbardziej spełnia te wymagania.
Reputacja:
0
Niestety Apex za duży i nie zmieści się obok myszka. Może spróbuje z tym Cougarem
Reputacja:
0
I pojawiło się coś nowego jeszcze? Bo tego Cougara mocno się boje, że znowu kupię klawiaturę za ok.100zł i znowu się rozleci