11-12-2015, 07:38 PM
Witam,
Szukam myszki do MMO, wieloprzyciskowej, czytałem sporo o 2 myszkach (i w sumie jedynych w tym przedziale cenowym z wieloma przyciskami):
O Hama naczytalem (i naoglądałem) sie samych pozytywnych opini a jedyny minus jaki mówili, ze skrzypi scroll,
ma lepszy dla mnie grip niż Logi (Palm grip) no ale nie za długo jest na rynku i za dużo nie ma o nim opinii.
Natomaist Logi jest długo sporo pozytywnych opinii ale słyszałem też negatywne głównie o sensorze.
No i ma gorszy grip (Fingertip jeśli mnie pamięć nie myli, ogólnie chyba jest mniejsza). Nie podoba mi sie tez ten gshift.
Czy ktoś miał może do czynienia z obiema myszkami i mógłby doradzić w wyborze?
Ankieta:
jaką obecnie myszkę używasz: A4Tech X7 zastępczo, Revoltec Fightmouse Elite (zepsuta), A4 Bloody V8 do laptopa
jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: ~2K
ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°: Nie mam pod ręką FPSa żadnego ale w WoWie w trybie FPS ~2cm
w co grasz (podaj tytuły gier): WoW, różne RPG, czasem FPS.
jaką masz obecnie podkładkę: Szmaciana A4Tech
ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): 5
twój budżet: Do 180zł
jaki chwyt stosujesz: Palm
jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Prawo
jaka jest wielkość Twojej dłoni: 19.5cm
jaka jest szerokość twojego palca wskazującego: 2.2cm
czy chcesz zmienić swój chwyt?: Nie
czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: Nie, zamierzam grać na ~2K
co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Przyciski, zajechałem prawy przycisk myszki, poza tym była za ciężka i bez ciężarków
czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? Tak
uwagi: Czarny kolor i Faktura VAT
Szukam myszki do MMO, wieloprzyciskowej, czytałem sporo o 2 myszkach (i w sumie jedynych w tym przedziale cenowym z wieloma przyciskami):
- Hama uRage mmorpg (140zl, Avago 3050)
- Logitech g600 (180zl, Avago S9800)
O Hama naczytalem (i naoglądałem) sie samych pozytywnych opini a jedyny minus jaki mówili, ze skrzypi scroll,
ma lepszy dla mnie grip niż Logi (Palm grip) no ale nie za długo jest na rynku i za dużo nie ma o nim opinii.
Natomaist Logi jest długo sporo pozytywnych opinii ale słyszałem też negatywne głównie o sensorze.
No i ma gorszy grip (Fingertip jeśli mnie pamięć nie myli, ogólnie chyba jest mniejsza). Nie podoba mi sie tez ten gshift.
Czy ktoś miał może do czynienia z obiema myszkami i mógłby doradzić w wyborze?
Ankieta:
jaką obecnie myszkę używasz: A4Tech X7 zastępczo, Revoltec Fightmouse Elite (zepsuta), A4 Bloody V8 do laptopa
jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: ~2K
ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°: Nie mam pod ręką FPSa żadnego ale w WoWie w trybie FPS ~2cm
w co grasz (podaj tytuły gier): WoW, różne RPG, czasem FPS.
jaką masz obecnie podkładkę: Szmaciana A4Tech
ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): 5
twój budżet: Do 180zł
jaki chwyt stosujesz: Palm
jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Prawo
jaka jest wielkość Twojej dłoni: 19.5cm
jaka jest szerokość twojego palca wskazującego: 2.2cm
czy chcesz zmienić swój chwyt?: Nie
czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: Nie, zamierzam grać na ~2K
co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Przyciski, zajechałem prawy przycisk myszki, poza tym była za ciężka i bez ciężarków
czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? Tak
uwagi: Czarny kolor i Faktura VAT