Liczba postów: 4,401
Liczba wątków: 167
Reputacja:
170
09-23-2020, 07:52 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-15-2021, 07:37 PM przez Hya.)
Liczba postów: 53
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
09-24-2020, 06:28 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-24-2020, 06:42 AM przez matiasm.)
Napisaliście w recenzji, że można znaleźć podobne podkładki, więc możecie napisać w recenzji albo tutaj alternatywy dla niej w niższej cenie?? (interesują mnie wolne podkładki w rozmiarach XL [długość 45-50cm] )
Reputacja:
170
09-24-2020, 01:17 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-24-2020, 01:21 PM przez Hya.)
jest to napisane w recenzji ;D
w punkcie 4, podpunkt zamiennik:
"Zamiennik (podkładka o podobnej powierzchni):
Najbliżej jej do podkładki: Genesis Boron - najbardziej podobna pod kątem ślizgu, o niemal takich samych właściwościach ślizgowych. Natomiast porównując ją do takich podkładek jak: Xtrfy XTP1, Taito 2017, Ozone Ground Level, Natec M11, Xtrac Ripper materiał i powierzchnia wydają się bardzo podobne w dotyku, ale różnice w wartościach ślizgowych są już większe."
niestety z tańszych to nie widzieliśmy niczego podobnego pod kątem właściwości ślizgowych. Chyba najtaniej to znajdziesz Roccat Kanga, bo ma powierzchnię z Taito 2017 ale jest cieńsza, co daje jej jednak trochę inne właściwości. Niemniej to ją bym Ci sugerował ogarnąć.
Reputacja:
0
Ok, dziękuję za informacje, to możliwe, że zdecyduję się na gloriusa, no chyba, że warto dopłacić do jakiś lepszych podkładek jak np. steelseries qck+ (rozmiar L) albo zowie g-sr (ta rozmiarami jest nawet fajniejsza)
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
Qck to bardzo przeciętny "mousepad", nieżywotny, przyciąga wszelkie brudy, brak obszycia - w roku 2020, niezrozumiały wybór.
Poszukując zamiennika Gloriousa, wybrać możesz popularnego DM Pada.
W kwestii precyzyjnego doboru, wypadałoby uzupełnić wzór - nie wiem czego oczekujesz.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Reputacja:
0
09-26-2020, 02:22 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-26-2020, 02:23 PM przez matiasm.)
Używam obecnie Logitech G403, mam podkładkę A4Tech XGame X7-500MP, parametrami może być wolniejsza, ale na pewno nie szybsza, rozmiar jaki szukam obecnie to długość 45-50cm, spoko jakby miała dłuższą żywotność, podkładkę chciałbym kupić w Polsce, myślałem, żeby nie wydawać więcej niż 100zł za podkładkę, ale jeżeli będzie warto to mogę się pokusić o droższy zakup, kolor czarny, nie chcę żadnych dziwnych nadruków.
Reputacja:
170
Jeżeli średnia szybko będzie do zaakceptowania to DM Pad najtańszy z tego co dostaniesz
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
Problemem jest przede wszystkim wyślizgany X7-500MP, który po wielu latach stał się podkładką niezwykle wolną.
Zalecenie kupna podkładki również wolnej, z tej samej kategorii, najprawdopodobniej i tak nie będzie akuratne - będziesz musiał przywyknąć, zużyta powierzchnia A4Techa jest niestety nie do odwzorowania w nieużywanych podkładkach.
Filtrując pod względem łatwości w zatrzymaniu myszy oraz równie ślamazarnego ślizgu, wybrać możesz G-SR pamiętając o krótkiej żywotności powierzchni (co może Ci odpowiadać, "pad" wyślizga się w przeciągu kilku miesięcy) oraz podatności na brud i wilgotność.
Pamiętaj również o zastosowaniu, do gier z gatunku FPS, G-SR będzie odpowiednim wyborem, natomiast do dynamicznych AFPS wybrałbym jednak podkładkę o zdecydowanie gładszym ślizgu.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Reputacja:
170
np. do overwatcha lepszy taki glorious, xtp1, taito, DM pad, do CS - G-SR
Reputacja:
0
Ja jakoś pół roku używam a4techa 500mp, nie wiem czy to wystarczająco, żeby mocno ją zużyć, no teraz z multi to czasem pogram sobie w destiny 2, kiedyś grałem sporo w Ghost recon phantoms (feeling strzelania był trochę podobny do R6S), ogólnie też lubię takie strzelanki jak COD np. taki warzone ma dość przyjemny feeling strzelania, a tak to po prostu mnie zastanawia czy jest jakaś kosmiczna różnica między DM pad, a takim gloriusem, bo z cyferek wynika, że glorius jest wolniejsza tylko nie mam porównania bo od wielu lat trzymam się a4techa, a tak to miałem tylko dawno temu jakieś pierwsze lepsze podkładki jakie się natrafiły w markecie albo 3 duże podkładki z aliexpress, które wszystkie są ślizgie i moim zdaniem jest kiepska kontrola takiej myszki (teraz trzy mi robią za podkład pod klawiaturę i myszkę bo mi mniej ucieka podkładka od a4techa jak leży na innej podkładce)
|