Liczba postów: 769
Liczba wątków: 16
Reputacja:
39
No i jest problem, ponieważ wycofano Somic V2, ewentualnie można je kupić na amazonie ale amerykańskim.
Superlux HD668B chociaż polecam zmianę padów. Do gier świetne
Można pomyśleć o AKG K240 ale po pierwsze ponad 200zl a po drugie przyda się do nich lepsze źródło.
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Te właśnie superluxy miałem, strasznie nie wygodne ale dźwięk genialny. Tylko obecnie słyszałem opinie że przetworniki inne wsadzają i dźwiek nie jest taki dobry. Na amazonie nie ma Somiców obecnie także smutno trochę.
Reputacja:
0
Kurde nie chce dawać 80 euro za takie słuchawki, bo pewnie jest coś lepszego w tej cenie. Jeszcze jakieś alternatywy? Bo mam dużą głowę i te superluxy były dla mnie ultra niewygodne.
Reputacja:
39
12-25-2019, 12:47 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-25-2019, 12:50 AM przez FreeQ.)
Jak coś będę sprzedawał swoje Bayerdynamic MMX 300 v1 za 200zł. Cena taka bo nie mają mikro(wyrwany). Kupiłem je na allegro 3 miesiące temu do testów za 250zł i już byly bez mikro. To nic innego jak Beyerdynamic DT770 32 Ohm ale zamiast skórzanych padów mają welurowe. Chciałem je sprawdzić w kontekscie brzmienia jak i do gier, no i porównać z DT770 80 Ohm które ma mój znajony :).
Wniosek... 80 Ohm mają najwiecej basu, wręcz jest to basisko ale chyba raczej chodzi o jego kontrolę a nie ilość, jest na kiepskim poziomie i bas się rozlewa, 32 Ohm wychodzi z tego z tego wręcz idealnie. Swietna scena jak na konstrukcję zamkniętą, jak porównywałem je z moimi AKG K550 to wychodzi że na szerokość troszkę lepiej radzą sobie AKG, ale ogolny zarys sceniczny jest lepszy w DT(jest głębia a co za tym idzoe bardziej zbudowana scena 3D no ale to przetworniki tesla więc można było się tego spodziewać). Sopran(pasmo górne) skacze wysoko(ciekawy nacisk na okolice 8 i 10 k) co daje naprawdę dużą ilość detalu i informacji. Ogolnie do gier oceniając jako headset, są to najlepsze słuchawki zamknięte kropka. Jako słuchawki do muzyki, grają V-ka czyli tak w sumie najbezpieczniejsze strojenie. Moją domenta są słuchawki otwarte i przy tym zostaję. Jedyne zamknięte które mam i nie sprzedam to właśnie AKG K550 MKI. Ale to dlatego że dużo kasy w nie włożyłem, recalibling który mnie kosztował 200zł, nowe pady oryginalne 170zł. Więc jak nawet wystawie za te 450zł nigdy mi się nie zwróci :P
Reputacja:
0
Dobra to daj linka do tych Beyerdynamicsów jak je wystawisz, to kupię. Nic poza mikrofonem nie jest uszkodzone?
Reputacja:
39
Nie, wszystko sprawne i sprawdzone no i testy zakończone :). Powiedz mi tylko jaką masz płytę główną muszę sprawdzić jakiej jakości jest dziurka od dźwięku :P
Reputacja:
0
MSI B450 PRO-M2 Integra średniawa z tego co się orientuję.