• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słuchawki do 500 zł 100% pod CS
Dobór słuchawek
  • jakie obecnie używasz? Superlux HD681 (połamały się)
  • czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp? zintegrowana Realtek ALC-887 (za jakiś czas będzie nowsza)
  • słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? 100% CS:GO
  • jakiej muzyki głównie słuchasz? -
  • w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? CS:GO
  • twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? 500 zł
  • stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? oba
  • jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte? zamknięte (chyba że lepsze będą inne)
  • wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę)? nie mam pojęcia
  • czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? nie wykluczam
Odpowiedz
Focal listen zamknięta konstrukcja grająca dość analitycznie. Świetnie pozycjonują. Możesz też poszukać na allegro używanych ATH MSR7 do CSa jak znalazł.

Albo szukaj też beyerdynamic dt 770 pro ale tutaj by się przydało jakieś lepsze źródło.

Jak chcesz tańsze to ISK HD9999.
Odpowiedz
Zastanawiałem się właśnie nad ISK HD9999. Kwestia czy na nich będę mógł wykorzystać cały potencjał CS? Czy na tych droższych 'więcej' i łatwiej usłyszę wszystkie szczegóły?
Odpowiedz
Na audiofanatyku masz recenzję ISK i porównanie właśnie do MSR7. Natomiast czy wykorzystasz cały potencjał... cóż w CS nie grałem juz z rok, ale w słuchawkach typu Focal Listen czy MSR7 grało się świetnie. W ISK nie grałem ale są często polecane stricte do CSa :)
Odpowiedz
Ma ktoś jeszcze kontakt z CSem ze specjalistów? Bo z tego co wydawało mi się, na ISK wykorzystałbym cały potencjał gry, więc droższych słuchawek nie byłoby sensu kupować. Wolałbym się jednak upewnić że tak jest, a za resztę mógłbym np. kartę dźwiękową kupić.
Odpowiedz
Znaczy z opinii ludzi słuchawki ISK są killerami pod CSa. Kupno MSR7 może zmienić pewne niuanse w dźwięku. Ale czy jest to warte dopłaty? Raczej nie. Za resztę możesz sobie kupić Asusa Xonara DX i wystarczy :).
Odpowiedz
Przede wszystkim żeby wykorzystać potencjał droższych słuchawek będziesz też potrzebował lepszego źródła, a to znacznie zwiększy koszty. Gry nie stawiają dużych wymagań słuchawkom, więc cokolwiek powyżej HD9999 będzie robić marginalną różnicę.
ISKi przede wszystkim wyróżniają się wygodą i pod tym kątem mogą konkurować z wielokrotnie droższymi modelami, a także bardzo dobrym stosunkiem ceny do jakości dźwięku i jakości wykonania. Dobrze radzą sobie również z gorszej jakości źródłem, co w przypadku droższych modeli często jest problematyczne.
Odpowiedz
A co powiedzielibyście o ISK HD9999 + Creative Sound Blaster Z? Mam akurat okazję aby je nabyć w tańszej cenie. Kwestia czy lepszym wyborem byłaby inna albo w ogóle zintegrowana?
Odpowiedz
Nie wiem jak gra Creative, tutaj niech chłopaki się wypowiedzią. Ja bym tylko unikał łączenia sluchawek z ciepłymi źródłami skoro mają byc do gier. Dlatego zaproponowałem Xonara, ale kto wie, może SBZ gra lepiej :P
Odpowiedz
Zastanawiam się, czy nie odłożyć sobie trochę kasy i nie zakupić ISK HD9999 + Audiotrak Prodigy Cube Black Edition. Czy będzie to najlepsze i najbardziej sensowne wyjście pod moje zapotrzebowanie?
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.