• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiana CM Storm Xornet i Natec M11
Witam, jako że zapomniałem hasła do konta a email na który był on zarejestrowany został skradziony byłem zmuszony założyć owe konto, ale do rzeczy. Jak dotąd używałem zastawu jak w temacie, ale wszystko się zużywa i w myszce klik jest coraz gorszy, boczne przyciski się zacinają a prawy przycisk czasami nie działa w ogóle lub trzeba go mocno wciskać. Podkładka natomiast sprawdzała sie dobrze, ale jest za mała 30x25cm , bo sens się ciągle zmniejsza. Cała koncepcja xorneta mi się podoba, przyzwyczaiłem sie do kształtu, jednak cała myszka mogłaby być nieco dłuższa, wydaje mi się być za lekka, chociaż z inną taką do czynienia nie miałem. Interesuje mnie układ 1+2+1+1, uchwyt to taki palm/fingertip. Podkładka tak samo jak i myszka będą dużo podróżować, ważne aby była większa od poprzedniczki, nie miała irytujących progów i była w miarę cienka, na pewno nie gorsza od M11 oraz kompatybilna z myszką. Co do podkładki nie mam pomysłów co wybrać, cena jak najmniejsza na pewno nie więcej niż 50zł, co do myszki zastanawiałem się nad DM2 Comfy, Xornet II nie wiem czy warto, bo to to samo co poprzednia, lepiej bym wymienił mikroprzełączniki w tej co mam teraz. Cena też jak najniższa, DM2 Comfy i tak nadwyrężyłaby budżet. Pozdrawiam i liczę na podpowiedzi.
Odpowiedz
CM MM520
> https://www.youtube.com/watch?v=kc5_CGsiPjM
W zasadzie, poniekąd następca.
Dłuższa, cięższa.

Oprócz CMa, raczej pozostaje Ci DM2 Comfy.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Odpowiedz
no najtaniej to dm2 comfy, do tego podkładkę DM Pad i jest to najtańsze co dostaniesz a powinno Cię zadowolić
Odpowiedz
DM Pad'a już zakupiłem, jednak co do myszki narazie się wstrzymuje, dziwnym trafem przyciski po "przetrzepaniu" myszki z powrotem działają normalnie, pomijając mniej wyraźny klik. Mam pytanie co do LOD, nie stosowałem tego, ale czy ten cały tape-fix nie powoduje gorszego działania sensora?
Odpowiedz
tapefix zmniejsza trochę max speeda i na dłuższą metę może wkurzać, bo trzeba to ciągle czyścić :P

korzystaj z mychy aż padnie całkiem :P
Odpowiedz
Myszka kompletnie wykitowała, a po chałupniczych próbach naprawy się pokrzywiła (aby odkleić ślizgi trzeba było trochę je podgrzać, a w akademiku miałem tylko patelnię, także ten...) Chcę kupić mm520 a wiem że później produkowane modele miały możliwość odciążenia jej, poprzez odkręcenie ciężarków. Na aukcjach zazwyczaj są podawane dwa różne kody producenta: SGM-2007-KLON1 oraz SGM-4006-KFOA1. Czy ten kod ma na to wpływ, co można z niego wywnioskować? Te z drugim kodem są tańsze, a nie chciałbym kupić jakiejś podróby. Czy ktoś kto takową posiada mógłby się podzielić opinią?
Pozdrawiam
Odpowiedz
"SGM-4006-KFOA1" - prowadzi linearnie do modelu MasterMouse Pro L, któremu przypisać można wiele pejoratywnych słów - omijaj.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Odpowiedz
Czyli co, to będą dwie odmienne jakości? Nie powiem, chciałem kupić właśnie z tym kodem, bo chodzą po 130zł, z tym drugim nie ma taniej niż 160zł. MM Pro L jest słabą myszką, czy słabo wykonaną myszką. Teoretycznie kod nie powinien mieć wpływu, czy się mylę? Napisałem do CM na fb, ciekawe czy odpiszą.
Odpowiedz
"SGM-2007-KLON1" - MM520.
"SGM-4006-KFOA1" - MasterMouse Pro L. > Dwie dwubiegunowe myszy.

Jesteś oczywiście zainteresowany modelem MM520, który dostępny jest w Morelach za 130zł.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Odpowiedz
Przykładowo to: https://www.oleole.pl/myszy-komputerowe/...m520.bhtml , mają też aukcje w innych serwisach aukcyjnych. Rozumiem, że kod nie zgadza się z produktem. To może być błąd na stronie?
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.