03-04-2018, 01:27 PM
Witam.
Przepraszam za edycję ale pisze z telefonu i ciężko to ogarnąć.
Tymczasowo będą używane na integrze alc887, później prawdopodobnie xonarze dx
Myślę że w takiej kolejności jeśli chodzi w które tytuły najwięcej, ale czasami więcej gram w diablo by w innym tygodniu poświęcić się nad Forza.
Zależy od nastroju ;)
Lub ok 350-400zl gdybym dobrał osobny mikrofon.
Cena jaką wybrałem spowodowana jest tym że w niej mieszczą się słuchawki SS arctis 7.
Widziałem że na kilku stronach są polecane i to jest taki punkt odniesienia.
Wczoraj przymierzałem arctis 5 i były całkiem wygodne.
Przymierzałem też inne jak Logitech g533 czy Asus void.
Opcje sa dwie, albo bezprzewodowe z dobrym mikrofonem do tych 600zl, albo osobny mikrofon i tutaj upatrzyłem sobie blue snowball który mógłbym zamatowac na uchwycie i do tego słuchawki które już nie muszą mieć mikrofonu ale cena ich to będzie w okolicach 350zl bo sam mikrofon to jakieś 250zl (45£-50£)
Wracając do tych Arctis7 to co mi się podoba w nich to opcja podłączenia ich pod kartę dźwiękową ale dalej będąc słuchawkami bezprzewodowymi.
Można w ten sposób poprawić jakość dźwięku, no chyba że ta karta wbudowana w słuchawki daje radę.
Jak coś nie jasne to pytać, mam nadzieję że coś się wybierze.
Przepraszam za edycję ale pisze z telefonu i ciężko to ogarnąć.
- jakie obecnie używasz?
- czy używasz karty muzycznej/dac/amp ?
Tymczasowo będą używane na integrze alc887, później prawdopodobnie xonarze dx
- słuchawki mają być głównie do gry trochę muzyki/filmow
- w jakie gry grasz (zaznacz w które najwięcej)?
Myślę że w takiej kolejności jeśli chodzi w które tytuły najwięcej, ale czasami więcej gram w diablo by w innym tygodniu poświęcić się nad Forza.
- jakiej muzyki głównie słuchasz?
Zależy od nastroju ;)
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet?
Lub ok 350-400zl gdybym dobrał osobny mikrofon.
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort?
- Jaki chcesz typ słuchawek:
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? Nie mam pojęcia
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami:nie
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
Cena jaką wybrałem spowodowana jest tym że w niej mieszczą się słuchawki SS arctis 7.
Widziałem że na kilku stronach są polecane i to jest taki punkt odniesienia.
Wczoraj przymierzałem arctis 5 i były całkiem wygodne.
Przymierzałem też inne jak Logitech g533 czy Asus void.
Opcje sa dwie, albo bezprzewodowe z dobrym mikrofonem do tych 600zl, albo osobny mikrofon i tutaj upatrzyłem sobie blue snowball który mógłbym zamatowac na uchwycie i do tego słuchawki które już nie muszą mieć mikrofonu ale cena ich to będzie w okolicach 350zl bo sam mikrofon to jakieś 250zl (45£-50£)
Wracając do tych Arctis7 to co mi się podoba w nich to opcja podłączenia ich pod kartę dźwiękową ale dalej będąc słuchawkami bezprzewodowymi.
Można w ten sposób poprawić jakość dźwięku, no chyba że ta karta wbudowana w słuchawki daje radę.
Jak coś nie jasne to pytać, mam nadzieję że coś się wybierze.