Liczba postów: 9
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Dobór klawiatury
- twój budżet: 800? Może być taniej ofc.
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? Mechaniczna
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
- czy masz masywne dłonie czy nie? Nie
- czy dużo piszesz na klawiaturze? Nie
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? Tak
- czy chcesz podświetlenie? Tak, mile widziane RGB
- czy chcesz makra? nie potrzebuję
- czy chcesz dodatkowe klawisze? nie potrzebuję
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? nie potrzebuję
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Może, nie musi
- twoje uwagi (wygląd, firma): Myślałem o Apex M750, ale wy chyba się lepiej znacie, więc czekam na propozycje :D
Liczba postów: 4,403
Liczba wątków: 167
Reputacja:
170
02-05-2018, 12:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2018, 12:42 PM przez Hya.)
jak grasz w FPSy głównie to imo lepiej brac bez numpada, a tu masz do wyboru np. Masterkeys Pro S RGb lub White (taniej, białę podświetlenie).
z pełnowymiarowych, apex jak najbardziej warto polecać, tylko pytanie czy jest sens tyle wydawać, jak ty nic z tego co oferuje praktycznie nei potrzebujesz :D Jak to ma być tylko pod gry to masz np. Cougar Attack X3 na XM Silverach, imo najbardziej "graczowe" przełączniki i taniej je kupisz (tyle, że z zagranicy sprowadzs z np. z casekinga z niemiec (ofciajlny dystrybutor to jest), sprzedaja z układem US-int, wiec przy kupowaniu zwróć uwagę na dopisek.
http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje...gb-speedy/
jak co to tutaj masz inne propozycje: http://www.test-gear.pl/rekomendowane-klawiatury/
Reputacja:
0
Gram głównie w moba, więc na dobrych switchach bardzo mi zależy, a słyszałem, że Gateron Redy są najlepsze do grania, stąd ta propozycja Apexa. Ten cougar designowo mi się trochę nie podoba, ale jeżeli warto brać te switche to się na niego skuszę.
Reputacja:
170
redy do moba akurat nie są zbyt fajne, pod moba/rts silvery i browny ewentualnie black zdecydowanie lepsze
imo ten cougar ma wszystko co może być Ci potrzebne, do tego cenowo jest na prawde o dobrym stosunku cena/jakosc
Reputacja:
0
A jak sprawują się Gaterony Red i QX2 w mobach?
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
02-08-2018, 04:03 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2018, 04:03 PM przez Czyszcz.)
zbyt czułe, można missclicować :p
Reputacja:
170
mówiąc w skrócie mają porównanie z silver, brown i red nie wybrałbyś redów na pewno do moba ;)
Reputacja:
0
A jeżeli znajomy chcialby klawiaturę pod FPSy, to MX Red, QX2, Gateron Red, czy MX Silver?
Liczba postów: 52
Liczba wątków: 5
Reputacja:
2
02-09-2018, 07:02 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2018, 07:12 PM przez Porfirion.)
Jeszcze tydzień temu napisałbym, że MX Speed to niepotrzebny bajer, ale złożyłem sobie właśnie mały tester przełączników i muszę powiedzieć, że te całe silvery (mx speed) są bardzo ciekawe. W porównaniu do mx red mają krótszy skok (o ok. milimetr), szybszą aktywację i są fabrycznie przesmarowane, więc chodzą superlekko. Do pisania będą takie sobie (trzeba stukać bardzo delikatnie), ale do szybkich gier na pewno doskonałe.
Reputacja:
170
02-10-2018, 08:48 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2018, 08:48 AM przez Hya.)
dokładnie, naszym zdaniem mx silvery to top do grania, a też sceptycznie do nich podchodziliśmy
Do Fpsów, i red i silver będą ok, ale osobiście jakoś silvery bardziej mi się spodobały.
|