12-01-2017, 09:40 PM
Dobry wieczór. Dzisiaj padł mój wysłużony Rival 300 i stoję przed wyborem nowego gryziona. Zwracam się o pomoc w jego wyborze właśnie do Was, z racji że od dawna śledzę stronę test-gear.pl. Poniżej wypełniony formularz prośby:
- jaką obecnie myszkę używasz: wykończyłem Rivala 300
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: w FPSach było to około 600, w Windowsie bodajże 1400
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska
- czułość w Windows: 6/11
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): nie pamiętam
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): CS:GO około 40 cm
- w co grasz (podaj tytuły gier): CS:GO, League of Legends, World of Warcraft
- jaką masz obecnie podkładkę: A4tech X7 gaming
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): 5, w tym 2 boczne
- twój budżet: 150-200 złotych
- jaki chwyt stosujesz: nie jestem do końca przekonany, załączam zdjęcia, prosiłbym o pomoc w nazwaniu
Zdjęcie 1
Zdjęcie 2 - jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: praworęczny
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 20,5 cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 2,3 cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: raczej nie
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: wolałbym pozostać przy obecnych wartościach
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: najszybciej padły gumy boczne, co było typowe dla Rivala 300. Przez ostatnie 3 miesiące wystąpiły problemy z przyciskami, padł lewy, który wymieniłem, kółko miewało dwu i trójklik, dzisiaj padł prawy
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? tak
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): regulowane podświetlenie mile widziane, ale jego brak jest całkowicie do zaakceptowania
Myślałem nad myszkami "ergonomicznymi", w stylu DM Comfy, z racji tego że nie raz łapałem się na tym że palec serdeczny i mały "wadziły mi", świadomość ich ułożenia sprawiała dyskomfort. Być może to kwestia mojej dość "sporej" ręki, stąd pomysł o myszce z miejscem na wszystkie palce. Z góy dziękuję za pomoc!