05-21-2015, 12:42 PM
Witam! Dotychczas korzystałem z Waszej pomocy 2 razy przy dobieraniu myszki i podkładki. Wtedy wystarczająco pomocne były recenzje i komentarze, jednak tym razem potrzebuję pomocy eksperta :D
Wzorek poniżej:
1. jakie obecnie używasz?
Sennheiser HD 202 - a raczej używałem bo wczoraj padły. Niespełna 2 tygodnie po gwarancji ;D
2. czy używasz karty muzycznej/dac/amp ?
Obecnie nie, ale nie wykluczam zakupu. Myślałem nad Asus Xonar DGX do moich szenchusiów no ale teraz padły. Tak czy inaczej nie myślałem o jakiejś wypasionej tylko jakiejś tańszej żeby lekko wzmocnić dźwięk.
3. słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję)
I to i to z lekką tendencją do gier. powiedzmy 70/30 na korzyśc gier.
4. jakiej muzyki głównie słuchasz?
Rock i metal w bardzo szerokim ujęciu :)
5. twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet?
Powiedzmy że do 300?
6. stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort?
Raczej dźwięk, no ale żeby uszy nie bolały bo zdarzają się sesje kilkugodzinne.
7. jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)?
Zamknięte. Zdecydowanie zamknięte. Lubię się odciąć :)
8. wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ?
No to chyba lepiej większą. Grywam z reguły w CS:GO z przerywnikami na RPG - w chwili obecnej najbliższe 100h to będzie Wiesio Trzeci :D
9. czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)?
Nie, te słuchawki mają być tylko porzy komputerze.
10. dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
Wokół uszne bym preferował. Wygląd? Raczej nie kosmiczne, kwadratowe czy mega kolorowe. Nie chcę płacić za wygląd, że tak powiem :)
Ze słuchawek które na chwilę obecną mnie interesują to są 2 pary:
1. HyperX Cloud. 299pln
2. CREATIVE Tactic 3D Rage - wersja z kabelkiem 239pln i chyba bym się ku nim skłaniał tylko tak się zastanawiam, bo one są podłączane przez USB. no i jak to by się miało do ewentualnej karty dźwiękowej?
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam! Kuba.
Wzorek poniżej:
1. jakie obecnie używasz?
Sennheiser HD 202 - a raczej używałem bo wczoraj padły. Niespełna 2 tygodnie po gwarancji ;D
2. czy używasz karty muzycznej/dac/amp ?
Obecnie nie, ale nie wykluczam zakupu. Myślałem nad Asus Xonar DGX do moich szenchusiów no ale teraz padły. Tak czy inaczej nie myślałem o jakiejś wypasionej tylko jakiejś tańszej żeby lekko wzmocnić dźwięk.
3. słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję)
I to i to z lekką tendencją do gier. powiedzmy 70/30 na korzyśc gier.
4. jakiej muzyki głównie słuchasz?
Rock i metal w bardzo szerokim ujęciu :)
5. twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet?
Powiedzmy że do 300?
6. stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort?
Raczej dźwięk, no ale żeby uszy nie bolały bo zdarzają się sesje kilkugodzinne.
7. jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)?
Zamknięte. Zdecydowanie zamknięte. Lubię się odciąć :)
8. wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ?
No to chyba lepiej większą. Grywam z reguły w CS:GO z przerywnikami na RPG - w chwili obecnej najbliższe 100h to będzie Wiesio Trzeci :D
9. czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)?
Nie, te słuchawki mają być tylko porzy komputerze.
10. dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
Wokół uszne bym preferował. Wygląd? Raczej nie kosmiczne, kwadratowe czy mega kolorowe. Nie chcę płacić za wygląd, że tak powiem :)
Ze słuchawek które na chwilę obecną mnie interesują to są 2 pary:
1. HyperX Cloud. 299pln
2. CREATIVE Tactic 3D Rage - wersja z kabelkiem 239pln i chyba bym się ku nim skłaniał tylko tak się zastanawiam, bo one są podłączane przez USB. no i jak to by się miało do ewentualnej karty dźwiękowej?
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam! Kuba.