Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Witam, proszę o pomoc w wybraniu nowej myszki, najlepiej spośród tych modeli które podałem w tytule, gdyż miałem już możliwość przetestowania w dłoni każdej z nich.
- jaką obecnie myszkę używasz: A4 tech Bloody v7
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 800
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska/średnia
- czułość w Windows: 800
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): 800
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): nie mam możliwości zmierzenia jestem poza domem
- w co grasz (podaj tytuły gier): league of legends, cs:go, FPS, single player
- jaką masz obecnie podkładkę: steelseries qck medium
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): używam, wystarczają mi dwa
- twój budżet: 300 zł
- jaki chwyt stosujesz: palm grip
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
- jaka jest wielkość Twojej dłoni: 19 cm
- jaka jest grubość twojego palca -
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: tak
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: powłoka myszki się wywarła, gromadzi dużo zabrudzeń
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? tak
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): użytkowanie obecnej myszki wypaczylo u mnie zdolność oceniania wagi myszki, będąc w sklepie testując Da elite wydawał on się strasznie lekki, najbliżej ideału był dla mnie roccat kone emp
Liczba postów: 1,448
Liczba wątków: 32
Reputacja:
33
07-12-2017, 03:07 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2017, 03:09 PM przez Ewelina.)
Ja polecam G403. Jak masz możliwość przymierzenia w sklepie, to sprawdź jak ręka leży.
Aha już je sprawdzałeś, więc jak dobrze leży to polecam, świetny sensor i przyciski.
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
Przymierz jeszcze inne, ale najbliżej to właśnie ten Kone EMP :p
Palm, 19 cm... mówisz, że pasuje :)
Ale przekonaj się jeszcze.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
Ciut lżejsza od EMP jest Rival, powinien leżeć bardzo dobrze, ogólnie mówiąc wciąż jedna z lepszych mysz do palma
Jak Ci pasuje EMP to śmiało możesz brać ;)
Reputacja:
0
Dzięki za odpowiedź, jeszcze jedna kwestia jak jest z odciskami palców na g403 i roccat emp, czy materiał w emp jest taki sam jak w xtd? (w xtd podobno palce zostawialy sporo odcisków)
Reputacja:
33
Co do odcisków palców i wycierania się powierzchni to na mojej Rival 100 nieźle już widać plamy, a używam ją naprawdę krótko.
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.
Reputacja:
0
(07-12-2017, 05:25 PM)Ewelina napisał(a): Co do odcisków palców i wycierania się powierzchni to na mojej Rival 100 nieźle już widać plamy, a używam ją naprawdę krótko.
Właśnie takich sytuacji chciałbym jak najbardziej uniknąć jestem estetykiem.. XD
Reputacja:
33
Rozumiem, jest to denerwujące, nie ładnie to wygląda. Przez kilka lat miałam myszkę która tak wytarła powłokę, że lakier był zdarty i wielkie plamy. Na drugiej myszce G203 plam nie widać, a przynajmniej nie tak jak na Rival 100, tam jest zupełnie inny materiał, bardziej śliski, ale w dotyku Rival przyjemniejszy. A jeszcze przyjemniejszy Roccat Kone Pure, macać można cały czas :D
Liczba postów: 408
Liczba wątków: 27
Reputacja:
10
pod palma polecam ci razer da elite, jeśli grasz typowo tym chwytem to będzie lepsza niż g403.
z nieco gorszym sensorem masz zowie ec2-a, dobrze wykonana, top 1 jeśli chodzi o palm.
ewentualnie roccat emp - jest to typowy klocek, wykonanie bardzo dobre.
Reputacja:
0
(07-12-2017, 07:09 PM)Synth napisał(a): pod palma polecam ci razer da elite, jeśli grasz typowo tym chwytem to będzie lepsza niż g403.
z nieco gorszym sensorem masz zowie ec2-a, dobrze wykonana, top 1 jeśli chodzi o palm.
ewentualnie roccat emp - jest to typowy klocek, wykonanie bardzo dobre.
Początkowo właśnie myślałem tylko nad DA elite, ale jak ją testowałem sobie w sklepie to wydawała się taka lekka że aż myślałem że to atrapa. Chyba potrzebuje czegoś cięższego jak ten roccat. Dzięki za opinie chyba emp wleci na blat.
|