- jakie obecnie używasz? miałem siberia v2, roccat syva aktualnie creative
- czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
- jeśli tak – to jakiej? amd high definition audio device, mam jeszcze dwie inne wymienione ale to chyba chodzi o ta ;D (interR Display audio i realtek high definition audio - - jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie?
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej lub chipset realteka (np. ALC1150) GIGABYTE B85m-d3h - słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję) w 90% CS GO i 10% jakies filmy muzyka
- jakiej muzyki głównie słuchasz?
- w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? CS GO
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? doo ~250 zł ale czym mniej tym lepiej
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? to i to jest ważne
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? gram w swoim pokoju obojętnie jakie, tylko dokanałowe jakoś tak nie bardzo podchodzą bo psuja słuch.
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? wolalbym aby to było wyśrodkowane a jak trzeba wybrać to bliżej
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? narazie raczej nie
- co w obecnych słuchawkach Ci przeszkadza? Co chciałbyś zmienić? są zepsute i wydaje mi się ze słabo słysze w porównaniu do byłych słuchawek
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): moga być bez mikrofonu. DODAM ŻE ZASTANAWIAŁEM SIĘ NAD HD 681 I HD688b
słuchawki co CS GO
|
07-02-2017, 08:30 PM
karta alc1150 przyzwoita
Jak czysto do CSa to dołóż lekko do Roccat Kave Analog 5.1 (koniecznie Analog!) Czysto do CSa bardzo dobre pozycjonowanie. Do filmów ujdą, do muzyki niestety nie :D Wiesz, to takie słuchawki gdzie wszystko jest poza brzmieniem. Bo brzmieniowo to takie superluxy HD681 są od nich lepsze.
07-02-2017, 09:02 PM
Szczerze to 500 zł za dużo jak dla mnie na słuchawki, najbardziej zastanawiam się nad hd 681 i hd688b, która z tych opcji jest lepsza pod cs?
07-03-2017, 01:01 AM
Słuchawki kosztują coś koło 300zł http://www.gameragon.pl/p23781,roccat-ka...4-900.html
kilka tygodni temu widziałem coś koło 230-250zł na promocji jak dla mnie słuchawki są bardzo specyficzne, rozważ również właśnie superluxy - kolega posiada i słyszy tak samo dobrze jak ja w iskach :) a czasami nawet w kluczowych sytuacjach lepiej podpowie :P
07-03-2017, 07:15 AM
jak się je dobrze ustawi (5.1 działa na każdej integrze z dopiskiem 5.1) to masz bardzo dobre pozycjonowanie, lepsze od HD681.
Tylko brzmieniowo kuleją ale coś za coś ;D
07-03-2017, 09:48 AM
Dziękuje bardzo, będe szukać jakiejś atrakcyjnej oferty ;)
07-06-2017, 01:08 PM
albo Somic V2 też warto rozważać
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
2 gości |