• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Myszka 250 zł + Podkładka 150 zł
MYSZKA:
  • jaką obecnie myszkę używasz: SS Rival
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 1350
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): średnia
  • czułość w Windows: 6/11
  • czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): 1350 DPI
  • ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): 11 cm
  • w co grasz (podaj tytuły gier): Głównie LoL, jakieś Indie, RPG, rzadko MMO
  • jaką masz obecnie podkładkę: chcę dobrać
  • ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): 2
  • twój budżet: 250 zł
  • jaki chwyt stosujesz: palmo-claw
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: prawo
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 18 cm
  • jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 1,9
  • czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie
  • czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: nie
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: nic nie chcę zmieniać
  • czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? tak
  • uwagi (np. co do wyglądu myszki): brak
PODKŁADKA:
  • jaką obecnie używasz myszkę (optyk ,laser, jaki sensor, jakie ślizgacze) SS Rival, alę będę zmieniał na dobraną tutaj dla mnie 
  • jaką masz  podkładkę (oraz czy chcesz szybszą/wolniejszą od obecnej)? Roccat Taito Control
  • chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): obojętnie
  • jaki rozmiar by Cię interesował: 400 x 320 lub więcej
  • czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: nie
  • wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy)(wybierz którąś opcję)*: dobraną pod grę w LoL'a
  • czy podkładka musi być kupiona w Polsce? tak
  • maksymalna cena za podkładkę? 150 zł
  • uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.) btak
Odpowiedz
Jak nic nie chcesz zmieniać to po co chcesz zmieniać myszkę? :D
Myszkę możesz wziąć Roccat Kone EMP, może być ciutkę za duża, więc lepiej postaraj się ją przymierzyć
Podkładkę weź DM Pad L lub XL, w zależności jak dużą chcesz. Bardzo dobry ślizg, przyzwoita jakość. Według mnie dobra pod każdą grę ;)
Także mysz trochę ponad budżet, ale zaoszczędzisz na podkładce (nie przepłacisz)
Odpowiedz
Co jest nie tak z podkładką jeżeli można wiedzieć ? ^_^
Odpowiedz
nie rozumiem pytania? :D
nie przepłaci mam na myśli, że ma za 50 zł dobrą podkładkę a chciał wydać aż 150 zł
Odpowiedz
Znaczy to było pytanie do autora ponieważ sam taką kupiłem do moba i dosłownie 10 minut temu do mnie dotarła, dlatego chciałem zapytać co jest z nią nie tak, że chce ją wymienić :D
Odpowiedz
pod lola może chce szybsze coś ;)

rozumiem, że rivala po prostu chcesz zmienić od tak :> ?

może G403 i SS Dex
Odpowiedz
Dex to bedzie imo za duzy skok ;)
Odpowiedz
(06-26-2017, 04:37 PM)Czyszczu napisał(a): Jak nic nie chcesz zmieniać to po co chcesz zmieniać myszkę? :D

Właśnie to przeczytałam i mnie rozbawiło :D

Z mniejszych myszek polecam Logitech G203, z trochę większych i profilowanych to Logitech G403.
Testowałam myszki: Steelseries (Kinzu v3, Rival 100, Rival 110, Rival 3), Roccat (Lua, Kiro, Kone Pure BE, Owl-Eye, SE, Kain 100 AIMO), Logitech (G203, G403 Prodigy, Wireless, G502), Zowie (ZA13, EC2-A), Razer (Abyssus 1800, Abyssus 2014), Dream Machines (DM1 Pro, DM3 Mini), CM MasterMouse S.

Odpowiedz
Ja proponuje G403/KPOE+Taito2017/Goliathus Speed/Control/G640/GTF-X.
Odpowiedz
jak nie dex to g-tfx ;)
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.