• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mysz pod claw gripa.
  • jaką obecnie myszkę używasz: Logitech M100, Tydzień temu Razer Taipan BF4 oddany na gware.
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: Nie wiem ile jest w logitechu xd
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): Niska-Średnia
  • czułość w Windows: Pasek czułości w windowsie na środku :d
  • czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): Na Razerze przełączałem się między 1000,1200,1500,8200
  • ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): 30cm raczej, trudno odkreślić.
  • w co grasz (podaj tytuły gier): osu!, Overwatch, R6 Siege, LoL
  • jaką masz obecnie podkładkę: Roccat Kanga
  • ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): 2 główne, scroll oraz 2 boczne.
  • twój budżet: Tak 250+/-
  • jaki chwyt stosujesz: Claw Grip
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: Prawo.
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 19cm.
  • jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 1.8cm
  • czy chcesz zmienić swój chwyt?: NIE
  • czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: Tak
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: Oddałem na gwarancję, na podkładce często gubił się sensor i tak jakby stał w miejscu i dostawał drgawek + miał dziwne predykcje oraz akceleracje.
  • czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce?: Tal
  • uwagi (np. co do wyglądu myszki): Taipan był dla mnie za długi i nie grało się przyjemnie w osu! bo często musiałem poprawiać rękę po długiej rozgrywce. Zastanawiałem się nad dwiema myszkami - Dream Machines DM1 Pro S oraz Zowie FK2. Obie symetryczne oraz na moje "oko" krótkie. Najbardziej mnie zastanawia właśnie dm1 pro s ze względu na lepszy sensor ale niestety jest dużo opinii o złym spasowaniu itp. Natomiast Zowie przekonuje wyśmienitym wykonaniem i gwarancją, że sprzęt jest dobrze wykonany lecz sensor to 3310 a taki ma zwykla dm1 pro, która jest 100 zł tańsza. Przepraszam, że się tak rozpisałem ale dłużej bez normalnej myszki nie wytrzymam xd
@edit na xkomie promocja na Roccat Kone Pure Optical BE. Popatrzyłem trochę tematy na forum i podobno dobra myszka. Na dodatek 149zł.
Odpowiedz
Mam Roccat Kone Pure, dobra myszka, dobry sensor, przyjemny w dotyku materiał, ciche przyciski i rolka, tylko jest profilowana i nie dla każdego może dobrze leżeć w dłoni, np. wygodniejsza jest symetryczna Roccat Kiro.
Odpowiedz
Przy clawie na DM1 Pro mozna zachaczać o boczne przyciski (1,8 cm grubości to obstawiam, że też mógłbyś.)
Pure zdecydowanie za mała.
Ja bym celował w ZA12 albo ZA13 jeśli lubisz naprawdę małe myszki do clawa.
Odpowiedz
Znaczy Razer Taipan był ok ale no za długi i nadgartskiem nie ruszało się fajnie. ZA to podobno dobre dla palmgripa. Najbardziej mnie właśnie FK2 przekonuje bo jest niska i krótka. Btw. czy jest w sklepach takich jak xkom możliwa opcja przymierzenia myszki ? Chodzi mi czy mogę przyjechać do ich salonu i poprosić o myszke, żebym mógł sprawdzić jak leży na dłoni :P
Odpowiedz
Możesz tylko zamów sobie kilka na sklep bo mogą nie mieć na magazynie. W sensie fk2 Za12 i np za13
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz
Biorę ZA13, 120mm długości powinno być ok. Dziękuje za pomoc po raz drugi :)
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.