01-18-2017, 04:35 PM
- jakie obecnie używasz? - obecnie tylko pchełki AKG y16A
- czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp? - integra na płycie MSA B75MA-P45, smartfon i tablet.
- słuchawki mają być - 50:50 muzyka i gry
- jakiej muzyki głównie słuchasz? - spokojna muza - jazz, blues, R&B, POP, gospel, muzyka wokalna, muzyka klasyczna
- w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? - gram rzadko, ale zależy mi na tym, żeby dźwięk nie był rozmamłany i zbyt zlany w dolnych rejestrach.
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? - 150 złotych to maks choć im mniej tym lepiej
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? - i to i to
- jaki chcesz typ słuchawek: półotwarte koniecznie.
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? - dobra scena mile widziana.
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? - głównie do domu choć zdarzy się zabrać je na wakacje
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
na pewno wokół uszne. Rozważam dwa modele - superlux hd681, albo ISK hp 580, ale boję się, że w tych drugich jest za mocny bas do gier i ogólnie wybuchy czy inne rzeczy nie były jedną wielką papką brzmieniową.Jeśli te drugie nie będą bruździć w grach to wolałbym je, ale może lepiej hd681? sam nie wiem.Myślałem o hd 681 evo mk II, ale one podobno mają już ten bas mocno przesadzony. Co radzicie magicy?