01-17-2017, 10:48 PM
- twój budżet: 300 zł +/-
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)?
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników - jeżeli nie wiesz, to napisz nam: Obecnie mam Tracer Mecano. Ostatnio byłem u znajomego co ma cherry mx red i niestety nie pisało ani nie grało mi się fajnie. Za lekkie. Już bardziej na hybrydowych mi się lepiej pisało.
- w jakie gry grasz?: osu!, R6 Siege, Overwatch, LoL.
- czy masz masywne dłonie czy nie? Nie.
- czy dużo piszesz na klawiaturze? Można tak powiedzieć.
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? Ogólnie tak, komputer służy do grania.
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników - jeżeli nie wiesz, to napisz nam: Obecnie mam Tracer Mecano. Ostatnio byłem u znajomego co ma cherry mx red i niestety nie pisało ani nie grało mi się fajnie. Za lekkie. Już bardziej na hybrydowych mi się lepiej pisało.
- czy chcesz podświetlenie? Nie ale chciałbym.
- czy chcesz makra? Nie.
- czy chcesz dodatkowe klawisze? Nie.
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Nie.
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Nie.
- twoje uwagi: Myślałem trochę nad przełącznikami blue. 8 lat spędziłem na membranach i po wrażeniach na przełącznikach red nie wyczuwałem dokładnie kiedy jest ten koniec kliku. Blue mają to, słychać ten "klik". Brown nie wiem czy nie są za lekkie. Przemawiają jeszcze Blacki ale nie wiem jak to z nimi jest.