Witam. Proszę o pomoc w doborze myszki. Aktualnie używam Razer DeathAdder 2013 i osobiście uważam, że ta firma upadła na dno i ta myszka jest po prostu szajsem. Poci mi się w niej ręka, palcuje się, odklejają się ślizgacze, psuje się sensor oraz kabel i wejście usb, i zepsuł mi się raz LMB na szczęście naprawiłem sobie to sam ale zmierzam do tego, że chcę ją wyrzucić do śmietnika i zapomnieć o firmie Razer. Ta myszka jest ogromna i ciężka szybko po niej boli ręka. Chwyt w niej zastosowany to raczej Palm Grip i nie ma innej możliwości. Wydaje mi się, że Fingertip chyba jest lżejszy, szybszy i ogólnie wygodniejszy? Dlatego potrzebuję myszki pod Fingertipa koniecznie z sensorem PMW3360 / PMW3366 i wymiarami zbliżonymi do:
Rhorse: długość - 118 mm x szerokość - 67 mm x wysokość - 38 mm waga - 59g. <- Jest to tandetna myszka z Anglii, w której nic nie działa ale jest mega wygodna pod Fingertipa.
Głównie chodzi o to abym czuł się komfortowo i nie przemęczał ręki.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
Rhorse: długość - 118 mm x szerokość - 67 mm x wysokość - 38 mm waga - 59g. <- Jest to tandetna myszka z Anglii, w której nic nie działa ale jest mega wygodna pod Fingertipa.
- jaką obecnie myszkę używasz:Razer DeathAdder 2013 i Rhorse (ta pierwsza do grania bo wszystko działa a druga do laptopa ale wygodniejsza)
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: chyba domyślne, 800?
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): często zmieniam zależy od formy ręki, między niską a średnią (CS:GO 4.0 - 6.0)
- czułość w Windows: domyślna
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): Razer ma oprogramowanie ale nie pamiętam ile tam było
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): pół biurka a mam ogromne biurko :D
- w co grasz (podaj tytuły gier): Counter Strike Global Offensive (Global Elite)
- jaką masz obecnie podkładkę: z kauflandu :D
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne):LMB oraz RMB, kółko i przycisk kółka, boczne tylko z lewej strony myszy do komunikatorów głosowych (Push to talk) ale nie wymagam tego
- twój budżet: Nieograniczony
- jaki chwyt stosujesz: aktualnie na Razerze Palm Grip a na Rhorsie Fingertip więc preferuję Fingertip
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): akceptuję obydwa ułożenia
- jesteś lewo czy prawo ręczny?: prawo
- jaka jest wielkość Twojej dłoni: ok. 20cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego?: niecałe 2cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: zależy
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: tak
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: wszystko (do kosza)
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce?: nie
- uwagi: zawarłem powyżej i poniżej
Głównie chodzi o to abym czuł się komfortowo i nie przemęczał ręki.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)