12-19-2016, 10:35 PM
Witam. Szukam nowej klawiatury i do pracy i do gier. Mam obecnie bardzo wygodną A4Tech Slim Moon, ale ma już sporo lat i się sporo zużyła i ślizga się po biurku. Potrzebuję przede wszystkim wygodnej, by się na niej dobrze pisało, klawisze najlepiej niższe, sama klawiatura by nie była wysoka, koniecznie dobrze wyprofilowana na nadgarstki, czyli taka podkładka na nadgarstki, by mieć gdzie ręce oprzeć, nie lubię jak zwisają i nie ma gdzie położyć. Najlepiej bez zbędnych bajerów. Wygodą zbliżona do tej co mam obecnie.
- twój budżet: 100 zł
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? Zapewne membranowa, bo w tej cenie mechanika chyba nie dostanę, a jeśli mechanik to jakiś tańszy i wygodny.
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
- czy masz masywne dłonie czy nie? Nie wiem, jestem dziewczyną, to raczej delikatne :D
- czy dużo piszesz na klawiaturze? Dużo
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? Do pracy i do gier
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
- czy chcesz podświetlenie? Nie koniecznie
- czy chcesz makra? Nie koniecznie
- czy chcesz dodatkowe klawisze? Nie koniecznie
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Koniecznie, ręka nie może zwisać, musi się wygodnie opierać, zwłaszcza kciuk.
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Nie, musi być standardowy numpad
- twoje uwagi (wygląd, firma): Musi być wygodna, takie klawiatury wygodne to A4Tech, ale testowałam ich nowe produkty i to nie jest to czego szukam, przede wszystkim mają brak podpórki pod ręce.