• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słuchawki muzyka, gry 400 PLN
Dobór słuchawek
  • jakie obecnie używasz? Encore Rockmaster, ale mi się nie podobały. Wokale, skrzypce były gorsze niż na jakich najzwyklejszych słuchawkach dousznych które dostałem razem z telefonem, przynajmniej na integrze.
  • czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
    - jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie? do 200 pln
     --- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej: ASRock H110m-HDV z Realtek ALC887 Audio Codec
  • słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? gry i muzyka po równo
  • jakiej muzyki głównie słuchasz? lubię wokale i instrumenty dęte; Beatesle, ABBA, Les Miserables :p, poza tym również cięższe rzeczy jak rock ( Michael Jackson, Jelonek, sporadycznie AC/DC, Balkan Beatbox ), Jazz, czasem Reagge i Klasyka
  • w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? GTA V, TW3, Dangerous Elite, LoL sporadycznie CS GO
  • twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? 400 pln
  • stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? komfort, mam dość duże uszy :( takżę koniecznie jakieś z dużymi padami
  • jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? duży pokój - 20 m2. Mieszkam w raczej cichej okolicy.
  • wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? większą
  • czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? nie
  • dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): najlepiej wokół uszne, noszę okulary, więc fajnie by było jakby to nie przeszkadzało, ale ponieważ jestem krótkowidzem to nie jest to wymagane.
-Natknąłem się na coś takiego: Audio-Technica ATH-TAD400 . Co o tym myślicie? Nada się do napisanych przeze mnie gatunków muzycznych?
-Czy separacją dźwięku i sceną nie odbiega od Superlux HMC631? Słyszałem, że dużo osób wybiera te ostatnie do gier właśnie ze względu na dobrą separację.
- Z tego co doczytałem to to są raczej jasne słuchawki. Czy w cenie do 200 pln uda mi się kupić przez allegro jaką ciepłą kartę dźwiękową, albo jakąś która by dawała im lepsze brzmienie i separację?
Odpowiedz
Generalnie jakbyś mógł zamówić ISK HD9999 z zagranicy, imo bardzo by ci się spodobały.
Za 300 zł są jeszcze MDH ale one mogą ci nie przypasować, bo grają podobnym brzmieniem do Encorów (jeśli właśnie o to chodzi, ze nie lubsz ciemnego brzmienia)
Karta, ja na twoim miejscu kupiłbym używanego Xonarka DG, poprawia się wyrazistość dźwięku, głośność i trochę niższe tony. Zyskuje tez przestrzenność (ale bez tego gowna dolby ;d)
Odpowiedz
Szczerze powiedziawszy wygodne i do klasyki brzmią idealnie do Takstarów TS671, ogromne pady, świetnie sprawdzają się do klasyki, dobrze się na nich gra, a ponieważ są trochę tańsze będziesz mógł więcej zainwestować w źródło.
Odpowiedz
9999>TS671
poza tym 671 mają nieco przytłumiające i ciężkie brzmienie
Odpowiedz
a ile bywyszło za te isk hd999? Generalnie te Audio-Technica ATH-TAD400 to znalazłem w jednym sklepie w sieci i było napisane, że jeszcze jest w magazynie, więc nie będę musiał sprowadzać z zza granicy, więc byłoby na plus dla audio-technica
Odpowiedz
A i jest jakiś zwenętrzny odpowiednik tego xonara dg? Bo jakbym już wydawał te 400+ pln złotych na audio, to lepiej by było dla mnie, gdybym mógł z niego korzystać również na lapku.
Odpowiedz
ok. 300 zł, raczej taniej
zbytnio odpowiednika nie ma, są DACi ale to raczej poza budżetem ;D
Odpowiedz
Pamiętaj, że zawsze możesz sobie z polskich sklepów kupić posłuchać i oddać do 14 dni jeżeli Ci nie przypasują ;) nie mieliśmy tych ath, ale zamówić zawsze możesz i sam się przekonasz
Odpowiedz
BTW w recenzji http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje...sk-hd9999/ autor narzeka na dźwięk ISK HD9999 w grach takich jak Battlefield czy jest to bezpośrednio związane z tym, że słuchawki są jasne i w tych audiotechach też będę miał taki efekt? Czy to po prostu wada słuchawek? A i generalnie, co myślicie o tańszych zewnętrznych kartach dźwiękowych, jak np. Prodigy Cube lub U5 Maya, będą gorsze od Asusa? W zakresie jakości dźwięku, przestrzenności?
Odpowiedz
Podanymi przeze mnie kartami dźwiękowymi da się wysterować satysfakcjonująco bas? bo w recenzji jest napisane, że dźwięk ma niemuzykalny. Wiem, napisałem że szukam jasnych, ale jak słuchawki będą dobrze brzmiał w całym przedziale, to będzie jeszcze lepiej :p
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.