Dobór słuchawek
- jakie obecnie używasz? - Superlux HD668b
- czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
- jeśli tak – to jakiej? - nie
- jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie? - Póki co mam tylko integrę Asrock H97 Performance ale planuje kupić coś normalnego w przyszłości.
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej - słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję) - 60% muzyka, 40% gry
- jakiej muzyki głównie słuchasz? - Rap, trap, pop
- w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? - cs go
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? - 400zł
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? - minimalnie ważniejszy jest komfort
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? - pół otwarte/zamknięte
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? - większą scenę
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? - tylko w domu
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): - tylko wokół uszne, moje obecne SL wydają mi się zbyt ostre w górnych pasmach i mało dynamiczne a jednocześnie są strasznie niewygodnie (pady kompletnie stwardniały a 2-częściowy pałąk jest mocno wyczuwalny). Raczej skłaniałbym się w stronę welurowych padów.
Zastanawiałem się nad HyperX Cloudami i AKG K240 MKII ale skoro moje słuchawki są ich klonami to nie chciałbym żeby zmiana w brzmieniu była nieznaczna, co moglibyście od siebie polecić ?