Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Cześć wszystkim. Zachęcony pozytywną recenzją Mionixa Avior 7000 i promocją na massdropie, postanowiłem zakupić rzeczoną mysz. Niestety nie działa cały dolny rząd guzików, tj. lewy wstecz, prawy wstecz i pomniejszanie DPI. W związku z tym me pytania brzmią:
1. Jak wygląda reklamacja na Massdropie?
2. Czy bez utraty gwarancji można mysz otworzyć?
Reputacja:
0
03-22-2015, 06:44 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-22-2015, 06:46 PM przez SnakeW.)
Właśnie nie działają dolne. Górne z tej płytki chodzą. Też mi to pachnie niedociśniętą dokładnie taśmą, ale nie wiem, czy mogę to sprawdzić i ją najzwyczajniej w świecie otworzyć. Druga sprawa: czy nie bedzie problemów z ponownym przyklejeniem dolnego ślizgacza?
Liczba postów: 457
Liczba wątków: 25
Reputacja:
15
szkoda gwarancji, bo nie wiadomo co będzie w środku.. może być też uszkodzona taśma lub coś niedolutowanego..
Liczba postów: 1,898
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
zapytaj jeszcze support mionixa, bo może im możesz wysłać, wtedy będzie taniej do szwecji niż do usa ;). Jak napisze do massdropa to podeślą Ci taki druk gwarancyjny, który załączasz do wysyłki i ślesz na ich adres paczkę i chyba oddadzą Ci pieniądze na konto. Jednak zapytaj wpierw mionixa czy nie możesz im podesłać.
Reputacja:
0
Do massdropa już napisałem, do Mionixa dobry pomysł, napiszę. Co trza zawrzeć poza opisem problemu? Źródło zakupu i S/N?
Pytam o rozkręcenie, bo wyście w recenzji rozkręcali, tylko chyba mieliście własną sztukę, nie? A poza tym coś dopiąć czy większe elementy przelutować to nie problem ( SMD wiadomo, w domu się nie zrobi )
Reputacja:
75
ja bym nie rozkręcał póki jest na gwarancji, bo jak się okaże, że to nie wina niedopiętego kabelka to wtedy nie zwrócisz jej.
W mailu Ci napiszą co trzeba podać, ale wpierw pytaj Mionixa czy u nich nie da się załatwić bo taniej przesyłka wyjdzie.
Reputacja:
0
Do Mionixa też napisałem, dzięki, dam znać, co odpiszą.
Reputacja:
0
No i finalnie Massdrop wysłał mi nową mysz. Tylko Urząd Celny zatrzymał paczkę, więc jeszcze trochę zabawy przede mną :E
Reputacja:
75
04-10-2015, 12:36 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2015, 12:36 PM przez t4co.)
oj to mogą Ci vat dobić :(