• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mysz, LoL, FPS, 300zl
  • jaką obecnie myszkę używasz: Był Lachesis, jest G700 wireless
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 3350, czasami ok 4000 (właściwie 4000 mi nie przeszkadza)
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): średnia
  • czułość w Windows: średnia
  • ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): 3cm
  • w co grasz (podaj tytuły gier): regularnie chyba tylko League of Legends ale bardzo lubię FPSy np. BF4, CoD
  • jaką masz obecnie podkładkę: Steelseries 4HD bodajże 
  • ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): oprócz podstawowych używałem tylko dwóch bocznych po lewej stronie do wychalania się w FPSach 
  • twój budżet: do 300zł
  • jaki chwyt stosujesz: no i tu jest problem coś pomiędzy palm a claw gripem, może wrzucę zdj 
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): zdecydowanie 1+2+2
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a? prawo
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): ok 19 cm
  • jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 1,9 cm
  • czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie
  • czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: tak
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: kształt 
  • czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? nie
  • uwagi (np. co do wyglądu myszki): Jak da rade to wireless ale nie mus
    Zmieniłem Lachesisa na g700 bo padł mi scroll po paru latach. Pierwsze wrażenie g700 było mega ale po paru miesiącach jednak zaczął przeszkadzać mi jego kształt i jakoś nie miałem fanu z jego użytkowania jeżeli można tak powiedzieć :D niby mysz okej ale brakowało mi czegoś. Czasami mam wręcz wrażenie, że boli mnie nadgarstek od tego kształtu, wydaje mi się, że ma za dużego tego "garba" albo mysz jest za mała.Mam tez problem z określeniem chwytu coś jak spłaszczony claw albo lekko podniesiony palm?. No i kciuk nie leży na tej "półce" czy tam dla niego przeznaczonym miejscu tylko niżej i bardziej do przodu, gdzie już nie ma antypoślizgowego materiału. Nigdy nie wykorzystywałem więcej niż te dwa dodatkowe przyciski. W g700 najlepszy jest chyba brak kabla, mega wygoda. Jako, iż nie śledzę tej tematyki chciałbym abyście mi podali modele na które warto zwrócić uwagę w moim przypadku ;)
chwyt: http://prntscr.com/blrp7o
Odpowiedz
to w sumie masz takie opcje
- albo przejść na coś nizszego i lzejszego na czym spokojnie przejdziesz na miesznakę palma z claw i tu masz DM1 Pro lub Mionix Avior
- druga opcja to zostać przy profilowanych, ale zmienić całkowicie profil myszki czyli przejść na SS Rivala.

ciężkie myszki jak g700 na dłuższa metę nie są dobre dla nadgarstka,
nie ma godnych polecenia bezprzewodowych, wiec sugeruję dokupić mouse bungee.
Odpowiedz
Można gdzieś te gryzonie "zmacać" w warszawie? czy trzeba chodzić po sklepach i szukać
Odpowiedz
Jak Ci pasuje logitech g502 to chętnie Ci sprzedam swojego.
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz
Właśnie Amok, jak wrażenia? Bo widzę, że chyba nie bardzo :D
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Odpowiedz
Sensor przyciski kozak, rolka i waga nie dla mnie. Chłopy jaka myszka bedzie spoko i bedzie mozna ustawić 200dpi? Takto bym kupił dm1 pro, zostaje co - avior i fnatic flick ?
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz
Średnio mi się podoba g502
Odpowiedz
@autor
DM1 Pro możesz przymierzyć, mierząc SS Senseia w sklepach (mają te same kształty), Rivala przeważnie też mają wszędzie. Saturny, Media, Megastore powinny je mieć.

@amok
Nie prościej przestawić się na 400dpi?
Odpowiedz
Trochę pomacałem i na SS Rival było całkiem spoko ale miałem problem z ułożenie palca serdecznego. Na SS Sensei jakoś ręka mi od razu lepiej wskoczyła ale ten sam problem z serdecznym może w obu przypadkach to kwestia przyzwyczajenia, najprawdopodobniej kształt Senseia i DM1 mógłby mi odpowiadać. Z ciekawości przymierzyłem DE i nie pasowały mi te zaokrąglenia na końcach boków ponieważ układam palec serdeczny bardzo z przodu na boku, a g502 całkowicie nie mój kształt. A myszki od Zowie? czy są kształtem podobne do DM1, lepsze gorsze?
Odpowiedz
A co powiesz na to? Nahjwygodniejsza myszka dobry sensor palce wszystkie ułożysz a waga 100gram :)

http://procpu.pl/p/1544/32109/dream-mach...omfy-.html
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.