06-27-2016, 06:20 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-27-2016, 06:29 PM przez Messerschmitt.)
- jaką obecnie myszkę używasz: Był Lachesis, jest G700 wireless
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 3350, czasami ok 4000 (właściwie 4000 mi nie przeszkadza)
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): średnia
- czułość w Windows: średnia
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): 3cm
- w co grasz (podaj tytuły gier): regularnie chyba tylko League of Legends ale bardzo lubię FPSy np. BF4, CoD
- jaką masz obecnie podkładkę: Steelseries 4HD bodajże
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): oprócz podstawowych używałem tylko dwóch bocznych po lewej stronie do wychalania się w FPSach
- twój budżet: do 300zł
- jaki chwyt stosujesz: no i tu jest problem coś pomiędzy palm a claw gripem, może wrzucę zdj
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): zdecydowanie 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? prawo
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): ok 19 cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 1,9 cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: tak
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: kształt
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? nie
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): Jak da rade to wireless ale nie mus
Zmieniłem Lachesisa na g700 bo padł mi scroll po paru latach. Pierwsze wrażenie g700 było mega ale po paru miesiącach jednak zaczął przeszkadzać mi jego kształt i jakoś nie miałem fanu z jego użytkowania jeżeli można tak powiedzieć :D niby mysz okej ale brakowało mi czegoś. Czasami mam wręcz wrażenie, że boli mnie nadgarstek od tego kształtu, wydaje mi się, że ma za dużego tego "garba" albo mysz jest za mała.Mam tez problem z określeniem chwytu coś jak spłaszczony claw albo lekko podniesiony palm?. No i kciuk nie leży na tej "półce" czy tam dla niego przeznaczonym miejscu tylko niżej i bardziej do przodu, gdzie już nie ma antypoślizgowego materiału. Nigdy nie wykorzystywałem więcej niż te dwa dodatkowe przyciski. W g700 najlepszy jest chyba brak kabla, mega wygoda. Jako, iż nie śledzę tej tematyki chciałbym abyście mi podali modele na które warto zwrócić uwagę w moim przypadku ;)