• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słuchawki do 200ileś złotych
  • jakie obecnie używasz? Tracer Sphere 7.1 (aktualne), Roccat Kave (zepsułem )
  • czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ? nie
    - jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie? MOGĘ kupić tańsze słuchawki i np kartę dźwiękową :P(usb lub coś takiego)
     --- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej : Dell Inc. 0WW73H (SOCKET 0) (laptop...) , ale zamierzam(może) kupić laptop y700 (Lenovo Allsparks 7A, chipset Intel HM170 (Skylake PCH-H)
  • słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję)głównie do gier , ale czasem słucham muzyki(np podczas treningu) 
  • jakiej muzyki głównie słuchasz? Dubstep , Remixy , parodie znanych hitów, Rap
  • twój maksymalny budżet? 200-230 (podajcie też trochę droższe ,może lepiej pozbierać:P)
  • stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? Szczerze mówiąc nie wiem ,nie miałem zbyt wielu słuchawek i nie wiem zbyt wiele czy jest ,aż taka różnica, ale chciałbym mieć coś dobrego w tym i w  tym , wygodne z dobrym dźwiękiem
  • jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)?Pół otwarte lub zamknięte 
  • wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? Nie wiem 
  • czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? raczej do domu , ale będę czasem jechał(nie na lan xD)
  • dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): lubię jaskrawe kolory , albo coś co wygląda schludnie (nie umiem tego wyrazić),normalne :D nie chę dousznych (no chyba , że zajebiste , ale z dźwiękiem przestrzennym raczej .....)
  • Zależy mi BARDZO na dźwięku przestrzennym (pozycjonowaniu przeciwnika) , Myślałem nad syberiami , srejzerami jakimiś tanimi xcloudami (używane) lub czymś typu logitech g430/g230

Odpowiedz
Myślałem nad tymi słuchawkami :
Logitech G430
Logitech G230
Jakieś syberie , ale z kartą albo z osobną kartą
Hyperx Cloud (używane lub gdy uzbieram, ale co z dźwiękiem przestrzennym?)
HD681 EVO plus Karta dźwiękowa (usb)
Gdy mówiłem o karcie dźwiękowej to chodziło mi o usb(laptop...)
Odpowiedz
Z tego co wymieniłeś jedyne warte uwagi są Cloudy i HD681.
Odpowiedz
a czy RocCat Juke 7.1 będzie dobry do tych słuchawek?
Odpowiedz
Hmm. Nie ma czegoś takiego jak 1 wejście na mikro i słuchawki. Chyba że się mylę :d Ja na twoim miejscu kupiłbym HyperX Cloud. Targować do 150 można spokojnie. Karte dokupisz później.
Odpowiedz
Te słuchawki grają dobrze, są podobno niesamowicie wygodne, mikro średnie mają, do muzyki ok. Jak chcesz mikro oddzielnie, jeszcze wygodniejsze słuchawki jasne, lekkie to bierz Hi-2050. Nówki 199 zł. Tylko później dokup do nich koniecznie dźwiękówkę. Do muzyki będą o wiele lepsze od Cloudów, w grach podobnie, mogą być lekko wygodniejsze bo mają welury. Do tego nie wyglądają najgorzej.
Odpowiedz
1. Mógłbyś mi coś podać ,,bardziej'' do gier? 2.Targować? w jaki niby sposób? A jak już , czy to się po prostu uda?
Odpowiedz
W tym rzecz chłopie, że te słuchawki są ,,bardziej" do gier. Będą 2 razy lepsze niż jakieś Razer GAMING czy te twoje stare. Coś dla graczy mówiąc o słuchawkach jest przereklamowane. Tyle. Targowanie, hmm. Zależy na kogo trafisz, czasem ktoś sięga po rozum do głowy i taniej wystawia. Zawsze można trochę zejść z ceny. Gostek wiem że ma za 190, ddo 150 moze nie zejdziesz, ale poczekaj sam spuści i wtedy jak nikt nie kupi ty mu składasz ofertę. Nawet jakiś ma za 100 zł, ale to trzeba sprawdzić.
Co do samych słuchawek... Takie studyjne to po pierwsze nie mają mikrofonu - to jest na plus, gdyż te mikrofony w słuchawkach są najczęściej słabawe. Po drugie mają lepszy dźwięk - przetworniki które sprawdzają się w muzyce są po prostu lepsze. Mają bogatsze brzmienie, wyrazisty szczegółowy dźwięk nie są zalane basem. Dlatego pozycjonowanie i odsłuch jest lepszy. A gamingowe najczęściej mają fajny design, no i ludzie się na to nabierają. A niektórzy twierdzą że są dobre, bo zwyczajnie nie mają porównania. Prawdą jest też, że na karcie zintegrowanej nie oczekuj cudów - aby słuchawki zagrały lepiej trzeba mieć dobrą kartę dźwiękową. Ale i tak myślę, że na integrze zagrają dobrze. Kartę dokupisz później - no i będziesz miał wpływ na dźwięk słuchawek - karty dźwiękowe modyfikują troszkę dźwięk - niektóre są jasne, niektóre basowe - łapiesz?

Można wtedy dobrać coś pod siebie. No i lepsza karta to zwyczajnie głośniejszy ostrzy dźwięk, lepsze separacja (dźwięki się nie zlewają). Uff, napisałem się. Po prostu - każdy na tym forum Ci powie, że studyjne są lepsze. Owszem bywają dobre pordukty - jak te twoje Kavy - ale one nadają się tylko do CS'a (pozycjonowanie jest bardzo dobre, ale dźwięk podobno nienaturalny). Jeśli kupisz będziesz wiedział o czym mówię. Tylko się nie nakręcaj, że to będzie super hiper. Ale zadowolony powinieneś być.
Odpowiedz
Kup cloudy 1 , ja za swoje 2 miesięczne dałem 190zl z 250 targowalem i w porównaniu do poprzedni syberi v2 lepsze w ciul ;D dodatkowo bogaty zestaw kable pokrowiec na podróż welury w tej cenie najlepsze słuchawki :) mam polecam

Ps. Nuty i filmy ogłada i słucha sie równie dobrze :D
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Odpowiedz
W jakie gry najwięcej grasz? Stricte pod CS'a czy coś innego?
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.