Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
- jaką obecnie myszkę używasz: Logitech G5 Refresh*
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 800
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): średnia, choć chcę przejść na niską
- czułość w Windows: 6/11
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): 1000 bodajże
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): nie jestem w stanie powiedzieć*
- w co grasz (podaj tytuły gier): głównie strzelanki i horrory, z naciskiem na CS:GO
- jaką masz obecnie podkładkę: Tesoro Aegis X3 Virtus.pro Limited
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): podstawowe + 2 boczne
- twój budżet: ok. 250 zł
- jaki chwyt stosujesz: palm grip
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? prawo
- jaka jest wielkość Twojej dłoni: 19,5 cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego: 1,8 cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: raczej nie
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: jest mi to obojętne, bo i tak chcę "zejść" do może nawet 400 dpi
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: cała się zepsuła xD
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? nie
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): w miarę żywotne ślizgacze, duża, w miarę możliwości ciężka i... podświetlana na fioletowo (taki mój kaprys) xD
Witam,
Ogólnie sprawa przedstawia się tak, że myszkę która tutaj wymieniłem użytkowałem 7 lat, niestety w roku 2015 zakończyła swój żywot, a sam obecnie korzystam z jakiegoś Dell'a za 30 zł, który mówiąc wprost jest koszmarny. Sensor lubi gubić sygnał lub dziwnie się zachowuje nieraz podczas gry, a mysz zamiast się ślizgać po podkładce, to razem z nią ślizgają się po blacie biurka. Stąd przez wzgląd na "zgon" mego gryzonia, nie jestem w stanie napisać jak się ma sprawa z obrotem w grze.
Za jakiś myślę miesiąc chciałbym w końcu kupić coś w miarę dobrego. Myślałem też o skompletowaniu jakiegoś zestawu od jednego producenta, bo choć pracuję i gram na laptopie myślę o zakupie jakiejś klawiatury mechanicznej, ale nie wcześniej niż w sierpniu myślę. Co do klawiatur myślałem o Tesoro Excalibur (nie pamiętam nazwy wersji z doborem własnego podświetlenia) lub Razer Blackwidow Chroma. Stąd bardziej nastawiałbym się w kierunku "zielonego" producenta, gdyż po prostu myszki od Tesoro po prostu "nie leżą mi". Tak więc moim głównym kandydatem stał się Deathadder Chroma. Myślałem również o SS Rival 300, np. w wersji Fade, aczkolwiek jakoś nie jestem zwolennikiem tej gumy w miejscu położenia kciuka.
Nie mniej jednak co do innych akcesoriów, będę jeszcze tutaj pisał zapewne jakiś czas przed zakupem, ale chciałem tutaj o tym wspomnieć.
Z góry wielkie dzięki za pomoc i pozdrawiam! ;)
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 4
Reputacja:
1
04-07-2016, 07:02 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2016, 07:56 PM przez kebab84.)
Rival 300 a ta guma jest super.
a duPa tam![url=http://s16.postimg.org/58wfvytkl/maxresdefault.jpg][/url]
Liczba postów: 1,899
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
Ja bym rozważył przejść na Zowie EC1-A, wiele osób z G5'tek tak robiło i raczej byli zadowoleni (chwilowo niedostępne, ale zaraz będzie znowu w sklepach).
Reputacja:
0
(04-07-2016, 07:02 PM)kebab84 napisał(a): Rival 300 a ta guma jest super.
Jeszcze zobaczę, jak będę miał tylko gdzie to ją sobie przetestuję, bo normalnie nie jestem zwolennikiem gumy na tak dużej powierzchni. Dzięki! :)
(04-08-2016, 09:09 AM)t4co napisał(a): Ja bym rozważył przejść na Zowie EC1-A, wiele osób z G5'tek tak robiło i raczej byli zadowoleni (chwilowo niedostępne, ale zaraz będzie znowu w sklepach).
Wyglądowo może nie zachwyca, ale z drugiej strony jest prosta i wygląda na taką pomiędzy profilowaną, a symetryczną (w sumie jak Rival 300 czy Deathadder), czyli taka wg mnie idealna, bo jednak G5 była zbyt profilowana w miejscu kciuka. Minus to tylko to "sztywne" podświetlenie. Wiem jak to brzmi i jak zabrzmi to co zaraz napiszę, ale myszkę chcę też dobrać pod... wystrój pokoju. Oczywiście również dziękuję za propozycję! :)
Swoją drogą czy wychodziły, wyszły lub mają wyjść te myszki (Deathadder Chroma, Rival 300 i Zowie EC1-A) całe białe może?
Liczba postów: 1,255
Liczba wątków: 11
Reputacja:
38
Rival biały jest a o innych to nie wiem :)
LOGITECH G PRO SUPERLIGHT WHITE | NATEC M12 MAXI LAVA | SENNHEISER GSP370| SPCGK630 PUDDING WHITE RED KAILH| ZOWIE CAMADE
Liczba postów: 131
Liczba wątków: 4
Reputacja:
4
Nie chce być uszczypliwy czy cośw ten deseń, ale kupujesz myszkę zeby ładnie wyglądała czy dobrze działała? Btw raczej tez sie nie patrzy na mysz podczas jej używania :P
Reputacja:
75
czarne Zowie powinny pasować do białego pokoju ;]
Reputacja:
0
(04-10-2016, 03:45 PM)Quelto napisał(a): Nie chce być uszczypliwy czy cośw ten deseń, ale kupujesz myszkę zeby ładnie wyglądała czy dobrze działała? Btw raczej tez sie nie patrzy na mysz podczas jej używania :P
To zrozumiałe, po prostu jestem ciekaw czy któraś z tych myszek jest do dostania w nietypowym kolorze, bo tak czy inaczej wybiorę tę którą mi się tu poleci i ta która będzie mi lepiej leżała w dłoni, kolor tutaj schodzi na dalszy plan. Aczkolwiek biała wersja byłaby elegancka. ;)
Reputacja:
75
Ja bym się nastawił na EC1-A, bo to taka "zgrabniejsza" G5'tka.
Reputacja:
0
(04-12-2016, 08:27 AM)t4co napisał(a): Ja bym się nastawił na EC1-A, bo to taka "zgrabniejsza" G5'tka.
Dzięki wielkie! :)
A istnieje możliwość gdzieś "przymierzyć" tę mychę do swojej dłoni?
Szczerze wątpię, skoro trzeba na nią "polować" na np. allegro, ale wolę zapytać.
|