- twój budżet: 400 zł
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? Mechaniczna
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników Cherry MX Brown
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników Cherry MX Brown
- czy chcesz podświetlenie? Tak
- czy chcesz makra? Nie
- czy chcesz dodatkowe klawisze? Nie koniecznie
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Może być
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Tak
- twoje uwagi: jak w temacie jestem leworęczny i korzystam z klawiatury prawą ręką. Pewnie trudno o mechaniaka dla lewego, ale może coś się znajdzie.
Dla leworęcznego 400 zł
|
03-31-2016, 01:37 PM
Hmm szczerze to nie wiem czy jest duża różnica jeśli uzywasz klawiatury prawą reką, wiec moze mi odpowiesz, a ja w takim razie polece klawiature jaką bym normalnie polecił :P
http://www.morele.net/klawiatura-cmstorm...m1-555015/ Jeśli kolor podswietlenia by Ci nie odpowiadał zawsze mozesz dolozyc 50zł do wersji ultimate tylko wtedy klawiatura jest pełnowymiarowa :)
03-31-2016, 01:50 PM
Chodzi o to, że w lewej ręcę trzymam myszkę. Jeżeli nie będzie wyboru to wezmę tą co zaproponowałeś.
03-31-2016, 02:45 PM
Jestem wstanie to zrozumiec, tylko po prostu nie wiem w jakim stopniu to przeszkadza, bo szczerze jeszcze nigy sie z klawiatura dla leworecnych nie spotkalem oraz zeby jakis czlowiek, który trzyma myszke w lewej ręce miał problemy :D Jaką klawiaturę uzywales do tej pory tak z ciekawosci?
03-31-2016, 03:48 PM
Zwykłą. Używałem num pada, ale taki sposób trochę ogranicza.
03-31-2016, 05:26 PM
przeważnie leworęczni używają "PL;'" jako wsadu, wtedy masz to samo co wsad, pod kciukiem spację i alt, a ctrl i shift pod małym, w każdej grze możesz przebindować klawisze, nie wiem po co numpada używałeś ;) ja bym wziął tesoro excalibur spectrum na Kailh Brown za 459 zł ma makra, więc dowolne przyciski będą działać jak cchesz, do grania możesz sobie keycpasy poprzestawiać i zrobić wsad po prawej stronie ;P
03-31-2016, 06:55 PM
Już się zdecydowałem na Cherry MX, a szkoda :/ . Jeżeli nie ma czegoś innego to biere.
03-31-2016, 07:01 PM
Hmm, z tego co wiem to kalihy się nie róznia jakoś diametralnie od cherry mx ale musialbyś poczytać w sumie :P
03-31-2016, 09:56 PM
w podobnej cenie nic lepszego nie znajdziesz, żeby spełniało te wymagania
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |