• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Myszka do 200zł do Cs:Go.
jaką obecnie myszkę używasz: Logitech G400
jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 800
czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka):Raczej niższa.
czułość w Windows:6
czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka):Moja posiada tylko DPI
ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps):Około 18cm czyli prawie całą podkładkę :|
w co grasz (podaj tytuły gier):Cs:go,czasem Bf3,Team fortress 2,seria cod... ogółem większość tych popularniejszych strzelanek,czasem pogram w jakąś MOBE,ale to rzadkość.Hmm no jeszcze Wart Thunder i Grid 2,ale to raczej nieważne :p Ooo I na śmierć bym zapomniał.Gram także w Tera Online,Dragon Nest,Aion takie tam RPG.Ogółem to przy właśnie RPG wykorzystuje Wszystkie przyciski na G400.
jaką masz obecnie podkładkę: X7 Gaming (na pewno nie duża wersja) I właśnie muszę ją zmienić bo chyba ją czymś zalałem i pewnych miejscach nie ma prawie ślizgu i jest za mała.
ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne):W fps używam tylko dwóch głównych,a w RPG używam wszystkich.
twój budżet: 200zł
jaki chwyt stosujesz: Fingertip
jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Praworęczny 
jaka jest wielkość Twojej dłoni : 18cm

O podkładce dam wzór dopiero jak wybierzemy myszkę : p
Coś od siebie:Wymagam dużej precyzji,często robię bardzo szybkie krótkie ruchy,
myszka nie musi mieć dużo przycisków.Po prostu jak będę grał w RPG to będę używał g400.
Ogółem to strasznie spodobała mi się G402 :x
Tylko mam dwa zastrzeżenia.Sensor tej myszki nic mi nie mówi, nie wiem czy jest dobry czy zły.
I niestety wielkość.Moja rączka jest praktycznie na styk do g400,a g402 wygląda na większą :c.
To tyle z moich ubolewań.
Powiem,że nie chciałbym wydawać więcej,niż te 200zł bo i tak przekraczam swój budżet.

Z góry Dziękuje za Pomoc.
szybkie, krótkie ruchy + fingetip = nie powinieneś wybierać tak wielkich myszek. Znacznie lepiej iść w coś symetrycznego (np. Zowie fk1) lub chociaż mniejszego (cm storm alcor lub zowie ec2-a).
Ten Zowie fk1 bardzo mnie kusi,ale jeśli mogę się spytać to czym on się różni od cm alcor ?
Kształt jest prawie taki sam,tylko sensor w fk1 to ten najlepszy pixart,a w alcor to Avago 3090.
Więc ten pixart jest taki dobry,że myszka kosztuję o 80zł więcej ?
Obecnie mam problem,że 10 minut siedzę i ustawiam podkładkę i rękę tak,aby nie mieć problemu
z robieniem prostej linii w grze celownikiem,bez jakiś zejść w dół itp.
Tylko nie wiem czy to przeze mnie,czy przez sensor.
A podkładka x7 gaming wystarczy to FK1/Alcor ?

Edit:A tak jeszcze poczytałem o Alcor i ona nie ma sterowników jakoś rozbudowanych.
To znaczy,że nie będę mógł sobie ustawić DPI takiego jak chce,tylko takie jak oni mają
gotowe ?
zniż dpi, więcej cm/360 to lepsza kontrola w CS, pamiętaj, że przede wszystkim celownik ma być stabilny i do tego musisz się dobrze ustawiać, wiedzieć gdzie trzymać celownik, a nie kręcić jak bączek :P. Przy g400 nie powinieneś mieć problemu z linią prostą. FK1 a Alcor mają różne kształty, nie są podobne.
Jeśli masz g400 v2 a nie v1, to zmiana na alcora będzie w zasadzie krokiem wstecz.
O kurka :x Jeszcze mniejsze dpi ? W sumie warto spróbować.
Ustawić się umiem,tylko jak robię szybki obrót 180 stopni to zawsze celownik mi zejdzie w góre/dól. :/ (to pewnie kwestia skilla)
A myślisz,że jest jakaś lepsza myszka w cenie 140zł od Alcora ?

Edit:Krokiem wstecz ? Wiem o tym.Tylko mi się zdaję,że moja dłoń jest za mała do g400 i nie
mam pełnej kontroli nad nią + boli mnie mały palec i kciuk bo mocno uciskam myszkę :x

A tak się zapytam. Czym się różni Zowie Ec-2 od Zowie ec-2 Evo ? To to samo,czy po prostu
inna nazwa ? I jak ta mysz wypada w porównaniu do FK1 ? Bo ec2-a mnie kusi,ponieważ wygląda na właśnie
mniejszą wersję FK1 co dla mnie powinno być korzystne.
ec2-a ma lepszy sensor od ec2 evo. Myślę, że mniejsza myszka poprawi Ci kontrolę, bo nie masz na tyle dużej dłoni, aby g400 fingerem operować w 100% wygodnie. Poniżej tych 200zł nie ma za dużo ciekawych propozycji pod fingera.

W myszkach jak alcor, zowie masz do wyboru dpi z góry ustalone (czyli kilka stopni np. 400/800/1600). Jak grałeś na 800 to nie ma co zmieniać akurat.
Dobrze,decyduję się na zowie ec2-a.
Zostaje temat podkładki :x Czy taki X7 gaming wystarczy ? Czy wypadałoby dozbierać do takiego Razer Goliathus control ?
Dziękuje za udzieloną mi pomoc : )
Zamiast x7 może spróbuj Natec M11 w podobnej cenie. Jeżeli budżet Ci pozwala to wybierz zowie SR.
Myślę,ze podkładkę kupię dopiero po myszce,więc dopiero wtedy będę myślał czy dopłacać do zowie SR.
Bardzo Panu Dziękuje w sprawie wyboru myszki jak i podkładki !
Będę polecał forum znajomym jak też będą mieli taki dylemat : )

Pozdrawiam.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
5 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.