• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawiatura mechaniczna do około 500zł
Witam, poszukuję nowej klawiatury, która by mi posłużyła w miarę długi okres czasu, trochę na nią oszczędziłem, ale nie za bardzo się znam na klawiaturach, więc liczę na Waszą pomoc.
[*]twój budżet: 500zł, ale mogę lekko nagiąć
[*]jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? : mechaniczna
[*]jeżeli mechaniczna: jaki chcesz  rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam: jestem otwarty na propozycje

1. czy masz masywne dłonie czy nie? ciężko stwierdzić, małe nie są, ale jakieś specjalnie duże też nie 
  2. czy dużo piszesz na klawiaturze?: zdarza się
  3. czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? około 75-80% pod gry
[*]czy chcesz podświetlenie? tak, najlepiej rgb
[*]czy chcesz makra? :nie
[*]czy chcesz dodatkowe klawisze? : nie
[*]czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? nie potrzebuję, mogą być klawiatury ze ściągalna podpórką 
[*]czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? pewnie
[*]twoje uwagi (wygląd, firma): tak jak wyżej, chciałbym żeby klawiatura miała podświetlenie rgb, co do reszty jestem otwarty na propozycje
Odpowiedz
Myślę, że mógłbyś wybrać Tesoro Excalibur Spectrum na przełącznikach Kailh Brown. W podobnej tej cenie nie masz zbyt wielu opcji z RGB.
Odpowiedz
A opcja z samym podświetleniem, niekoniecznie rgb do tej samej ceny ? Będzie bardzo duża różnica w jakości ? I jak już to bym prosił o jakiś przykład takiej klawiatury
Odpowiedz
W jakości różnicy samej klawiatury nie będzie, jedynie nie będziesz miał takich samych efektów podświetlenia. Praktycznie każda stąd: http://www.test-gear.pl/rekomendowane-klawiatury/ na przełącznikach Kailh Brown lub Cherry Brown.
Odpowiedz
Ok, dzięki za pomoc, myślę, że na dzień dzisiejszy zostanę przy Tesoro
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.