Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
10-28-2015, 05:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-28-2015, 08:56 PM przez SkurczyByk.)
- jaką obecnie myszkę używasz: Jakis stary A4tech
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione:-
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka):średnia
- czułość w Windows:6/11
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka):-
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps):-
- w co grasz (podaj tytuły gier):Najcześciej gram w wiedzmina, skyrim i czasami w cs go
- jaką masz obecnie podkładkę:Będę szukał jak kupie myszkę
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne):W mojej nie ma przycisków bocznych
- twój budżet:250zl
- jaki chwyt stosujesz: Moja myszka jest tak źle wyprofilowana że jaki chwyt bede stosował jest bez znaczenia
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1):1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Prawo
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku):ok 20cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)?ok 2cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?:tak
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?:tak
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?:Chciałbym zeby była dokładniejsza
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? Tak byłoby najlepiej
- uwagi (np. co do wyglądu myszki):Myszka musi być duza, żeby miała(oprócz dwóch przycisków głównych)2 przyciski dodatkowe, waga conajmniej 100g(lepiej byłoby więcej) Proszę propozycje bez steelseries rival
Liczba postów: 4,401
Liczba wątków: 167
Reputacja:
170
podejdz do sklepu typu media mrkt saturn i przymierz Logitecha G502 (przeważnie mają wystawione) może Ci podejdzie :)
Reputacja:
0
(10-28-2015, 09:32 PM)Hya napisał(a): podejdz do sklepu typu media mrkt saturn i przymierz Logitecha G502 (przeważnie mają wystawione) może Ci podejdzie :)
Myslałem tez o zowie ec1-a, tyle ze odstrasza mnie jakość wykonania
Liczba postów: 1,064
Liczba wątków: 13
Reputacja:
64
A co jest nie tak z jakością ec-a? Materiał wierzchni jest moim zdaniem najlepszy z dostępnych, spasowanie elementów jest bardzo dobre, można się conajwyżej przyczepić do przeciętnej klasy rolki.
Reputacja:
0
(10-29-2015, 12:29 AM)cesarz cyberprzestrzeni napisał(a): A co jest nie tak z jakością ec-a? Materiał wierzchni jest moim zdaniem najlepszy z dostępnych, spasowanie elementów jest bardzo dobre, można się conajwyżej przyczepić do przeciętnej klasy rolki.
Np na pc labie pisali ze jakość użytych materiałów nie odzwierciedla ceny ale tak w sumie to jest ich zdanie a prawda pewnie jest zupełnie inna ;)
Zastanawiam sie jeszcze nad steelseries rival bo jest troche tańszy a czujnik ten sam więc nie byłoby zbyt dużej różnicy
Liczba postów: 1,898
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
Pamiętaj, że chcąc redukować wagę trzeba iść na kompromis między grubymi plastikami, ilością komponentów w środku, ich rodzajem (np. często widzi się plate switche zamiast normalnych) a Zowie robi myszki pod graczy FPS którzy jednak najczęściej wybierają lekkie konstrukcje.
Akurat plastiki w zowie są dobre, pokrycie też (mieli wpadkę z powierzchnią z serią evo cl w pierwszym sorcie, jednak na gwarancji wymieniali). Huano kosztują prawie tyle samo co Omrony, jakościowo nie odstają. Scroll jest słaby to prawda, mogliby zamienić go na coś normalnego, ale z tego co wiem jednym z powodów że używają takie a nie inne, to obudowa myszek, do której nie pasują inne scrolle.
Pisałeś, że nie chcesz Rivala. Do 20 cm dłoni akurat Rival dobrze pasuje, raczej osoby o dużych dłoniach najbardziej sobie go chwalą.
Reputacja:
0
To ze pisałem żebyście nie proponowali rivala to nie znaczy ze go nie chce, poprostu juz dostałem rivala jako propozycje ;)
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
10-29-2015, 10:18 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-29-2015, 10:21 PM przez Czyszcz.)
(10-29-2015, 06:04 PM)SkurczyByk napisał(a): To ze pisałem żebyście nie proponowali rivala to nie znaczy ze go nie chce, poprostu juz dostałem rivala jako propozycje ;)
Ja także mam smukłe palce i długie (równo 20cm) i zakupiłem Roccat Savu za 100 zł z przesyłką na allegro. Mój chwyt to claw grip. Przyzwyczajałem się do myszki i teraz jest świetnie. Ma dobry sensor A3090.
Jeśli potrzebujesz dodatkowych przycisków (więcej niż 2) to odpada, ale jeśli nie to po co przepłacać? Od starego A4Tech napewno lepsza.
Jedyny minus to taki, że waży 90g, ale to nie jest jakiś problem. Chyba, że kolega jest ,,dzikiem" i te 10g robi dużą różnicę :D
Reputacja:
0
Mam jeszcze pytanie bo w tescie Zowie ec1-a pisaliście że na podkładce tesoro x4 myszka ma mniejszą predkość maksymalną, ma to jakieś duże znaczenie czy nie bo własnie chciałbym kupić tą podkładke a jeśli ma to zaproponujcie jakiegoś szmaciaka do 70zł o podobnych wymiarach
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
(10-30-2015, 10:27 PM)SkurczyByk napisał(a): Mam jeszcze pytanie bo w tescie Zowie ec1-a pisaliście że na podkładce tesoro x4 myszka ma mniejszą predkość maksymalną, ma to jakieś duże znaczenie czy nie bo własnie chciałbym kupić tą podkładke a jeśli ma to zaproponujcie jakiegoś szmaciaka do 70zł o podobnych wymiarach
Nie wiem, po co wydawać 7 dych na podkładkę. Ja mam swoją MP-01 Gaming Pad za 15 zł. 400x450. Slizg odpowiednia, myszka nie pływa, ale ładnie ślizga się. Nie porusza się po biurku. Ale jeśli chcesz coś droższego ,,gamingowego" to Taito King Size da radę znaleźć. Aczkolwiek coś z podkładek Steelseries też będzie równie dobre np. duży QCK.
Jeśli zdeycdawałbyś się na Savu to Taito byłoby idealne, bo wspaniale wspólgrają te ślizgacze z powierzchnią tej podkładki. Teraz za ok 150 zł jest Kone Pure z PMW3310, czyli lepszy od 3090, bo ma większą predkość maksymalną. Więc ja to widzę tak: Kone Pure (Black edition) + Taito King Size i reszta na piwo :D
|