Liczba postów: 15
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
01-12-2015, 10:18 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-12-2015, 10:20 PM przez Wodzu.)
twój budżet: 120 pln
jaki chcesz rodzaj klawiatury: membranowa
w jakie gry grasz? FPS, MOBA, MMORPG
czy masz masywne dłonie czy nie? Nie
czy dużo piszesz na klawiaturze? Tak
czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? Nie
czy chcesz podświetlenie? Niewymagane
czy chcesz makra? Niewymagane
czy chcesz dodatkowe klawisze? Multimedialne
czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Tak
twoje uwagi: Waham się pomiędzy GENIUS Imperator a GENIUS KB-G265
Liczba postów: 1,898
Liczba wątków: 30
Reputacja:
75
Genius robi ogólnie dobre klawiatury. Imperatora wydaje się całkiem sensownym wyborem ale tylko jak potrzebujesz dodatkowe klawisze i makra. Zaletą Genius kb g265 jest to, że praktycznie nie ma co się w niej zepsuć, a do tego ma przyjemne podświetlenie i fajny profil i to raczej ją bym wybrał ;) Nie ma specjalnie konkurencji w tym przedziale cenowym. Wcześniej był logitech g105 za 150zł ale teraz cena podskoczyła do 200zł i już tak opłacalna nie jest ;)
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 5
Reputacja:
1
Trochę już pewnie zbyt późno ale może w przyszłości ktoś tu zajrzy i mu to pomoże. Potrzebowałem kupić jakąś tanią klawiaturę z podświetleniem. Do wyboru miałem Natec RX22 albo tego Geniusa KB g265. Pomacałem obie i wybrałem Geniusa ponieważ był lepiej wykonany (Natec uginał się (!!) podczas wciskania klawiszy i dodatkowo klawiatura nie była zbyt stabilna (łatwo się przesuwała). No i okazało się że w pierwszym Geniusie nie działały niektóre przyciski i hub usb. Drugi egzemplarz po wymianie zawieszał losowo komputer (po 10 min. , 40 ,godzinie , dwóch) i trzeba go było resetować przyciskiem na obudowie. Oba egzemplarze sprawdzane na moim komputerze i przez sprzedawce w sklepie. Ostatecznie stałem się posiadaczem A4Tech B120 i póki co jestem bardzo zadowolony.