• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mysz podobna do Corsair Ironclaw ~350 PLN
Cześć, poszukuję myszy która w dolnej części będzie wysoka jak Corsair Ironclaw i będzie posiadała kilka przycisków po prawej stronie (ale nie pierdyliard numerycznych). Dodatkowo oprogramowanie powinno pozwalać przypisać makra/skróty do scroll up i down. Chyba, że znacie jakieś znane czyste i rozwijane oprogramowanie do takich rzeczy.

Z tego co pomacałem to tak:

Corsair Ironclaw leżała w dłoni bardzo dobrze - przycisków miała trochę, mogła by być ale jak z oprogramowaniem?
Corsair Dark Core - trochę gorzej leżała
SteelSeries Rival 3 - ta na pewno była za niska, ale wiem, że oprogramowanie jest ok
Steel series Aerox 3 - za niska, ale wiem, że oprogramowanie jest ok
Glorius Model D - ta leży w miarę ok, ale oprogramowanie lipa + szybko się rozładowuje
Glorius Model I - ta już leży gorzej, i oprogramowanie lipa.

jaką obecnie myszkę używasz: Steel series Aerox 3, Glorius Model D oraz I
czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): Średnia
czułość w Windows: Standardowa
w co grasz (podaj tytuły gier): RPG'i, FPS'y online jak Insurgency oraz Tibia, Skyrim online
jaką masz obecnie podkładkę: Ultradeskową matę 
ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): używam do tego scrolle 
twój budżet: Do 350zł, może być mniej lub więcej jeśli będzie warto
jaki chwyt stosujesz: Palm grip - tak mi się wydaje
jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
jesteś lewo czy prawo ręczny/a? Prawo
jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 12,5 cm
czy chcesz zmienić swój chwyt?: Nie 

Jeśli Corsair oferuje dobre oprogramowanie to chyba kupię Ironclaw, ale czy znacie podobne myszy do przetestowania?
Odpowiedz
W zasadzie jedyna alternatywa jaka mi przychodzi do głowy to Logitech G502 X, styl myszki której szukasz jest wyjątkowo niepopularny i mało producentów się decyduje na tego typu konstrukcje. Częściej wśród chińskich aliexpresowych tworów znajdziesz coś bardziej zbliżonego. Niemniej jakość i przyjemność w dotyku i soft mogą być problematyczne.
Jeżeli uznasz moją pomoc za przydatną, będę wdzięczny za lika na naszym FB https://www.facebook.com/TestGearPL

jeżeli chciałbyś nas wesprzeć -> https://buycoffee.to/testgearpl
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.