Hejo, a więc:
]- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
Rodzaj przełączników to Black bądź brown dużo nie piszę ale chodzi o kwestie nacisków bo przez pewien czas było mi dane używać Corsaira K70 na przełącznikach Cherry MX RED i zdarzało mi się wciśnięcie klawisza bezwładnie :D zwłaszcza A.
- twój budżet: Docelowo coś do 400zł ale powiedzmy że do 500 może coś wygrzebię jak uda się znaleźć coś ciekawego.
]- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
Rodzaj przełączników to Black bądź brown dużo nie piszę ale chodzi o kwestie nacisków bo przez pewien czas było mi dane używać Corsaira K70 na przełącznikach Cherry MX RED i zdarzało mi się wciśnięcie klawisza bezwładnie :D zwłaszcza A.
- czy chcesz podświetlenie?
Chciałbym RGB lub Blue wszystkich klawiszy. - czy chcesz makra?
Nie koniecznie - chcesz dodatkowe klawisze?
Chciałbym klawisze multimedialne do ściszania i zgłaśniania, najlepiej jakby było pokrętło. - czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek?
Jeśli jest wysoka to jest wskazana lecz może być osobno :) Aktualnie posiadam Logitecha K120 I jak leży bez podpórek to jest ok :). - czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? [/color]
Celuję właśnie w TKL lub 75% ponieważ potrzebuję troszkę miejsca moja aktualna klawiatura ma 450mm i jest dosyć spora TKL byłby idealny. - twoje uwagi (wygląd, firma):
Uwag nie mam mogłbym tylko prosić o opinie a propo klawiatury Endorfy Thock 75% na Kailh Box Black. Klawiatura jest wireless ale też można z niej korzystać na kablu.
Właśnie ogólnie zależy mi aby można przy komputerze używać kabla a w razie wu odpiąć i zabrać ją do łóżka :)