07-07-2022, 11:33 AM
- jakie obecnie używasz?
ISK HD9999 - czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
Nie, planuję kupić - słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję)
100% gier, muzyka czasem leci w tle aczkolwiek nie jest ona priorytetem - jakiej muzyki głównie słuchasz?
Rap - w jakie gry grasz (która jest priorytetem)?
Escape from tarkov, CoD MW to priorytety czyli fpsy - twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet?
chciałbym dać 1000zł za całość (słuchawki+DAC), aczkolwiek jestem go w stanie przekroczyć jeśli warto - stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort?
75 dźwięk 25 wygoda - jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)?
Całe życie używałem zamkniętych, ale jestem otwarty na zmiany (pokój 18m2) - wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ?
większa scena. - czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)?
w ogóle. - co w obecnych słuchawkach Ci przeszkadza? Co chciałbyś zmienić?
W zasadzie nic, aczkolwiek czas na zmiany - dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
Zdecydowanie chciałbym żeby kształt był mniej więcej taki jak HD9999 które genialnie leżą na mojej głowie i uszach.Aktualnie rozważam 3 opcję:1. wymiana padów w HD9999 + DAC (pewnie AudioQuest DragonFly Black)2. DT770/DT990 + DAC/karta dzwiękowa, ale tu nie wiem który jest do nich najlepszy.3. ku tej się skłaniam najbardziej, Logitechy g pro X lightspeed, ze względu na (podobno) dobry dźwięk oraz bezprzewodowość, jeśli nie grają one znacząco gorzej od beyerów to wole bezprzewodowść niż dzwięk.