Dobór słuchawek
- jakie obecnie używasz? W zasadzie żadnych teraz nie używam, jedynie zwykłe od telefonu
- czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ? Nie
- jeśli tak – to jakiej?
- jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie? Nie planuję
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej lub chipset realteka (np. ALC1150) Asus B85M-E - słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję) Głównie do gier, przede wszystkim do csa, ale fajnie jakby można było komfortowo na nich słuchać muzyki czy oglądać yt
- jakiej muzyki głównie słuchasz? Rap
- w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? Counter strike global offensive, Wiedźmin 3, Gothic 2nk
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? W ostateczności może to być 200zł, ale wolałbym mniej
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? Raczej dźwięk, ale fajnie jak będą wygodne
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? W zasadzie nie wiem, grałem na różnych. Nie muszą być jakieś super wyciszające, że odcinają od całego świata. Gram raczej w cichym otoczeniu.
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? Chyba tych bliżej. Nie wiem sam. Grałem na słuchawkach gdzie słyszałem gościa i byłem pewien, że jest obok mnie a okazywało się, że jest na drugim końcu mapy. W drugą stronę też tak miałem, słyszałem gościa myślałem, że jest daleko a był obok. Wolałbym tego uniknąć i słyszeć w miarę dokładnie czy gość jest blisko czy daleko.
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Nie.
- co w obecnych słuchawkach Ci przeszkadza? Co chciałbyś zmienić? Nie mam żadnych
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów) Raczej chciałbym słuchawki nauszne, na rodzajach padów się nie znam więc nie wiem które są lepsze. Nie przywiązywałem dużej wagi do słuchawek zazwyczaj grałem na tych co miałem czy gdzieś tam dostałem.
Czytałem trochę recenzje i wybrałem kilka modeli:
ISK HF2010 - tutaj trochę przerażają mnie pady które wyglądają jakby były brudne, ale to tylko wygląd, a z tego co czytałem słuchawki są naprawdę w porządku.
Takstar HD2000 - to są chyba całkiem spoko słuchawki do 100zł. Zastanawiałem się czy ich nie zamówić, ale nie mam pojęcia jak sprawują się w csie.
PHILIPS SHP2500BK - o tych nie mam pojęcia czy są dobre, ale jakoś specjalnie mnie nie urzekły. Wyglądają na tandetne.
ISK HP-580 - tutaj też nic nie wiem o tych słuchawkach.
ISK HP2011 - te chyba byłyby dobre, ale nie wiem czy jeszcze są gdzieś do kupienia.
QPAD QH91 - czytałem, że są dobre. Nie wiem nic na ich temat i pewnie ciężko byłoby mi dorwać je do 200zł
ISK HD9999 - Pewnie byłyby najlepsze do csa, ale jednak trochę szkoda mi 300zł za słuchawki których będę raczej mało używał.
Jestem otwarty na każdą pomoc i propozycje bo na słuchawkach się kompletnie nie znam.