02-29-2020, 10:35 PM
Dobór słuchawek
- jakie obecnie używasz? Kraken
- czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ? Nie
- jeśli tak – to jakiej?
- jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie? Mogę po prostu przeznaczyć na to część budżetu ze słuchawek.
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej lub chipset realteka (np. ALC1150) Z370 AsRock Extreme 4 - słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję) 100% gry
- jakiej muzyki głównie słuchasz? -
- w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? Można powiedzieć że CS GO, bo nastawiam się głównie na Project A, które jest de facto CSem 2.0
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? Nie wiem, z 1,3k? Nie muszę przeznaczać całego, mogę trochę dołożyć, nie znam się.
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? Komfort
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? Zdecydowanie zamknięte, potrzebuję wygłuszenia
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? Nie wiem
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Nie istotne
- co w obecnych słuchawkach Ci przeszkadza? Co chciałbyś zmienić? Cisną mnie w uszy strasznie
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): Koniecznie headset, z w miarę dobrą jakością mikrofonu.