• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Superlux HD669
jakie obecnie używasz?: Używałem Creative 3D Tactics Alpha
czy używasz karty muzycznej/dac/amp ?: Tak
jeśli tak - to jakiej? : Używam dołączonej karty do starych słuchawek czyli Creative THC coś tam (nawet nie wiem czy jest lepsza od integry)
jeśli nie - czy planujesz kupić?: Zalezy od ceny, do 50zł mogę rozważyć.
słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję): Gry i muzyka.
jakiej muzyki głównie słuchasz? glownie to chillstep, tak to wszystko :D
w jakie gry grasz (podaj tytuły)? CS GO, LOL
twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? 150zł
stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? najlepiej żeby było to i to :D
jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? zamknięte/półotwarte
wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej? (większą czy mniejszą scenę): W sumie to nie wiem tak zeby bylo git w CS GO :D
czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Mam nadzieje
dodatkowe uwagi: Bardzo spodobały mi sie słuchawki Superlux HD669 (ciezko je dostać) i myśle nad ich zakupem czy sie sprawdzą i spełnia wymagania?
Odpowiedz
nie wiem co to za karta i nie wiem jakiego realteka tam masz więc może się okazać, że te 669 będą zbyt wymagające.

Możesz jeszcze wybrać Takstary HI2050 za ok 180 zł. Bardzo wygodne, niemniej imo lepsze w grach niż w muzyce. No ale one też mogą nie być najlepsze na integrze :(
Odpowiedz
Integra to Realtek ALC-887 o ile dobrze wyczytałem podam nazwę płyty wrazie czego: MSi B85M-E45.

a i popełniłem błąd bo na karcie tej od starych słuchawek pisze Creative THX StudioPro.
I to jest takie coś: http://img01.staticclassifieds.com/image...b-lodz.jpg
Odpowiedz
to szału nie ma, lepiej nie ryzykować i weź po prostu Superlux HD681. Spokojnie uciągniesz je na tym co masz ;)
Odpowiedz
A czy jak wziąłbym HD669/HD668b i w najbliższym czasie chciał dokupić kartę dźwiękową bd lepsza opcja od HD681?
Odpowiedz
Być może tak, być może nie. Te SL są b. dobre jak na swoją cenę. 668b, 669 i 681 to kompletnie różne słuchawki. Zakładam, że kupiłbyś im Xonara DG/x to 668b będą strasznie kuły po uszach, lepiej się sprawdzają w połączeni z kartami Creativa. 669 są dosyć neutralne więc nadadzą się do wszystkiego, ten Xonar powinien im wystarczyć. 681 są bardziej basowe, od reszty a z Xonarem również dobrze zagrają. Krótko mówiąc, jak wolisz zamknięte to lepiej wybrać 669 i w grach i w muzyce nie ma co im zarzucić, jeżeli chciałbyś bardziej basowe to weź 681 Evo mk2, jednak w grach brakuje im trochę transparentności. 668b ciężko mi polecić do czegoś innego jak grania, do tego są to otwarte słuchawki. Zresztą jak na lanie jest głośno to nawet zamknięte nic Ci nie dadzą i będziesz wkładał jakieś dokanałowe. Po zakupie karty, jest jeszcze opcja - otwarte Takstar HI2050, bardzo wygodne (jak żadne superluxy) i wg mnie uniwersalne. W swojej cenie jedne z lepszych słuchawek jakie możesz dostać.
Odpowiedz
Czy ta karta dźwiękowa co podałem wyżej jest lepsza od tej zintegrowanej / warto jej używać?
Odpowiedz
obawiam się, że nie będzie różnicy
Odpowiedz
(07-18-2015, 09:20 PM)Memez napisał(a): jeśli tak - to jakiej? : Używam dołączonej karty do starych słuchawek czyli Creative THC coś tam (nawet nie wiem czy jest lepsza od integry)
Ta karta na pewno daje nieźle popalić ! :)
Odpowiedz
@bolek to sarkazm czy serio jest jakaś różnica bo ciężko wywnioskować po twojej wypowiedzi :)
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.