Liczba postów: 769
Liczba wątków: 16
Reputacja:
39
Konstrukcja zamknięta plus lato.... efekt mokre uszy :). Nic z tym nie zrobisz. Welurowe padu mogą wydłużyć okres nim uszy zaczną się pocić, ale jednakowoż zmienić charakterystykę dźwięku.
Teraz dochodzimy do clue sprawy, nie ma słuchawek pół-otwartych/zamknietych. I tak będzie to konstrukcja otwarta i tak będą przebijać dźwięk. Więc tak naprawdę wybór między otwartymi a zamkniętymi ci zostaje :). Jak zdecydujesz w którą stronę chcesz iść to ci coś poradzę.
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
08-12-2019, 06:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2019, 08:51 PM przez migus11.)
No właśnie te ISK co mam są podobno półotwarte. Zależy mi jednocześnie na wentylacji uszu jak i izolacji od otoczenia ale chyba nie znajdę takich słuchawek. :(
Ubrałem na chwilę moje stare Sennheiser HD408 i efekt niebo a ziemia. :) Nie wiem czy nie kupić sobie jakichś tanich otwartych tylko na lato tak do 100-150 zł.
Może kupię SOMIC V2 tylko trochę szkoda $$$ :)
JBL Tune 500 /AKG K72/Sennheiser HD201/Koss Porta Pro Classic?
Reputacja:
39
Somicy mają wygodne welurowe pady i bardzo dobrze brzmią. Lepiej niż sugeruje ich cena :).
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Jakie otwarte do do 100-150 zł lub inny typ konstrukcji ale żeby uszy się nie pociły też w tym przedziale cenowym?
Liczba postów: 4,406
Liczba wątków: 167
Reputacja:
171
jak nie masz za dużej głowy to Somic będą dobre, też w swojej klasie cenowej nie mają zbytnio konkurencji
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Można jeszcze gdzieś kupić te Somic V2? Google nie pomaga.
Reputacja:
39
Albo je wycofano albo się skończyły i trzeba czekać na nowe dostawy. Somicow już raz zabrakło wtedy końcówki magazynowe sięgały chorych pieniędzy :). Spróbuj na ebay są też znane pod nazwą Status Audio OB-1. Ogólnie lipa ponieważ w swoim przedziale cenowym były to świetne słuchawki grające równo...