• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słuchawki i karta dźwiękowa (ok. 400 zł)
witam, jestem zielony w tematyce audio, dlatego zwracam się o pilną pomoc do was!
-Aktualne słuchawki: natec genesis hx66
-źródło: integra + wbudowana karta w słuchawkach, limit budżetowy opisany poniżej (płyta głowna msi 760ga-p43 (fx)
-przeznaczenie: w głównej mierze gry strzelanki takie jak CS:GO, Bf4, Infestation survival stories, H1Z1 gdzie umiejętność rozpoznawania skąd dobiega dźwiek ( w tym góra dół ) jest piekelnia ważna lecz w trakcia grania luźniejszego trybu gry i przeglądania internetu odsłuchuje muzyke
- typ muzyki: nieokreślony, wszystko co wpadnie w ucho nawet klasyka :D
- Budżet: planuje wydać ok. 400 zł, lecz tak naprawdę posiadam ok 1000 zł i w razie czego jestem w stanie dołożyć do planowanego zakupu nie co większą sume
-komfort czy dźwięk: 50/50 ponieważ czasami przesiaduje dosyć dużo czasu przed komputerem
-typ słuchawek: zastanawiam się nad otwartym i półotwartym lecz bardziej nad druga opcją gdyż czasami odbieram głośniejsze dźwięki z otoczenia jak np zabawa młodszego osobnika, lecz całkowita izolacja jest dla mnie niemożliwa ponieważ czasem muszę słyszeć coś poza dźwiękiem słuchawek 
- Scena: większa
- Podróż se słuchawkami np lany: nie będę jeździł 
- Dodatkowe uwagi: słuchawki nie muszą posiadać mikrofonu gdyż posiadam osobny, nie jestem w stanie stwierdzić na co wydać wiecej pieniedzy, słuchawki czy źródło wiec tą kwestie zostawiam wam. Możecie również wymienić najlepsze zestawy (źródłó + słuchawki) w przedziale cenowym 500 zł 600, 700 zł i napisać czy odczuje duża różnice? i czy wgl jest sens przepłacać skoro wcześniej nie miałem zbyt dużej styczności ze dobry/ lepszym sprzętem?
Dziękuje za uwage
Odpowiedz
Wg mnie powinieneś wybrać AIM SC808 + AKG K612 Pro, takie połączenie powinno zaspokoić wszystkie twoje potrzeby od gier po słuchanie muzyki. Czy warto inwestować w dźwięk? zdecydowanie! Jak poczujesz różnicę, to sam zaczniesz eksperymentować i szukać różnych nowych opcji.
Odpowiedz
Jeśli chodzi o AIM SC808  to szukając jej opini to zdecydowałem się po tym ile osób poleca te źródełko i po tym ze podobno to karta bezekonurencyjna i warta swej ceny wiec pomimo ze budżet przekroczony to biorę! :D
Lecz zostały jeszcze słuchawki. Hmm, szukając odpowiedzi w wcześniejszych postach na tym forum i kierując się jedną z waszych recenzji to mialo paść na SL hd668B ale w muzyce podobno nie są zbytnio rewelacyjne jednak też wyczytałem nazwe "Pioneer se-a1000" po czym wkleiłem to do wujka google i pierwsze co mi wpadło w oko to jedna z recenzji gdzie osoba która ja pisała nazwala je "KROL SCENY". Niestety nie wiem jak już z całą resztą poza dopasowaniem ich do głowy (wykonalne po malej modyfikacji) ale podobno warto, a o połowę tańsze od AKG k612 pro :P, no więc nie wiem co wybrać jeśli chodzi o tematykę słuchawek. Może mieliście okazje przetestować oba modele? Duża różnica w brzmieniu, scenie i pozycjonowaniu?
Odpowiedz
SE A 100 jak na swoją cenę to są świetne. Po małej modyfikacji dopasujesz do raczej każdej głowy. W SA scena jest duża, ale bardziej w szerz, w K612 bardziej okrągła ;) W grach stawiałbym na 612, do muzyki też, gdyż będą bardziej muzykalne, przyjemniejsze w ogólnym odbiorze. Czy warto dopłacić czy nie to już sam sobie odpowiedz, bo ja również uważam, ze tak ;)

W grach z obu będziesz zadowolony w porównaniu do tego czegoś co teraz masz :P
Odpowiedz
No wiec k612, myślałem jeszcze zeby moze dobierać na q701 czy jakos tak ale podobno różnica jest w głównej mierze tylko w scenie i basie który tak naprawde k612 tez posiadają ale jest tez różnica w cenie co dla mnie jest ważne bo juz inwestując w te słuchawki to chyba dyskwalifikuje zakup aima przez jakies dwa miesiące bo budżet moze nieco sie skurczyć :/ a moze jest cos tańszego i równie dobrego dla tych słuchawek zeby wykorzystać ich potrncjal na 100%? Bo przez te 2 miechy to integra to pewnie nawet ich nie rozgrzeje :D no chyba ze bardziej warto poczekać i męczyć sie z ta integra i potem zadziwić sie co tak naprawde potrafią z aimem ?
Odpowiedz
K612 są bardziej muzykalne w porównaniu do Q701. Hya je ma to Ci może napisać, a używa ich w sumie tylko do grania.
Odpowiedz
No to zobaczmy, po weekendzie wracam do polski i raczej zamówię k612 tylko nadal nie wiem co z ta karta bo narazie napewno nie bd możliwości zakupić obu
Odpowiedz
Kupisz później, akurat się wygrzeją do tego czasu.
Odpowiedz
A ile na to trzeba czasu?
Odpowiedz
Na massdropie są akg k7xx za 200 dolarów. Brzmieniowo jest to podobno coś między k612 i q701 ale z wyższej półki jakościowej, może ktoś się do nich odniesie.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
5 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.