06-09-2018, 03:54 PM
Witam,
Zainteresowałem się ostatnimi czasy detalami co do wyboru myszy. Na ten czas używam Deathadder Chroma, ale oglądając rozgrywki OW zauważyłem, że lwia część graczy używa myszy Zowie, o których wcześniej nie słyszałem. Chciałbym Was prosić o pomoc w doborze myszy, bo sam się w tym już gubię.
Dobór myszki – im więcej danych tym łatwiej nam dopasować dla Ciebie myszkę
Zainteresowałem się ostatnimi czasy detalami co do wyboru myszy. Na ten czas używam Deathadder Chroma, ale oglądając rozgrywki OW zauważyłem, że lwia część graczy używa myszy Zowie, o których wcześniej nie słyszałem. Chciałbym Was prosić o pomoc w doborze myszy, bo sam się w tym już gubię.
Dobór myszki – im więcej danych tym łatwiej nam dopasować dla Ciebie myszkę
- jaką obecnie myszkę używasz: Deathadder Chroma
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 800
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska - Overwatch 4.5
- czułość w Windows: na środku
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): jeśli chodzi o akcelerację to 0
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): Overwatch około 38cm
- w co grasz (podaj tytuły gier): głównie Overwatch
- jaką masz obecnie podkładkę: Razer Goliathus Extended Speed
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): tak, używam bocznych
- twój budżet: do 500 zł
- jaki chwyt stosujesz: wydaje mi się, że claw grip
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a? praworęczny
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 19.5cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 2cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie zastanawiałem się
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: testowałem wiele ustawień i 800 dpi wydaje się mi najodpowiedniejsze
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: chciałbym sprawdzić czy poczuję jakąś różnicę używając najnowszych sensorów
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? nie
- uwagi (np. co do wyglądu myszki):
Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam.